Strukovinové rizoto s tekvicou

alzbetty - fotkaalzbetty, 14. novembra 2013
Strukovinové rizoto s tekvicou
Foto: alzbetty

Troška do rožka z mojej študentskej racio kuchyne :) po dlhej dobe som si zase uvarila šošovicu a stále nechápem, že som to tie Zobraziť celý popisTroška do rožka z mojej študentskej racio kuchyne :) po dlhej dobe som si zase uvarila šošovicu a stále nechápem, že som to tie dva týždne bez nej prežila :)

1
porcia
5 minút
príprava
20 minút
tepelná úprava

Suroviny

cca 1/2 hrnčeka
1/2
1/2 hrste
1/2 hrste
1
1 strúčik
1 PL
1/4 ČL
štipka




Postup

  1. 1

    Ryžu si uvaríme klasickým spôsobom. Ja som všetko hádzala od oka, takže si treba gramáž upraviť podľa ľubovôle a hladného žalúdka :). Hrach aj šošovicu si vopred na pár hodín namočíme (hrach sa síce namáčať nemusí, ja som ich zamiešala ale spolu a nechala odstáť- prežil to a neublížilo mu to :)) a potom uvaríme takmer domäkka.

  2. 2

    Strukoviny scedíme a na dne ponecháme trochu vody. Paradajku sparíme, olúpeme a bez semien nakrájame na kocky. Rovnako postupujeme aj pri tekvici. Všetko spolu s nasekaným strúčikom cesnaku prihodíme k strukovinám. Pekne spolu dusíme. Pred koncom pridáme soľ, pretlak, korenie, tymian, koriander a dusíme, kým nie je tekvička mäkká. Na záver zmiešame s uvarenou ryžou a troškou citrónovej šťavy. Podávame posypané petržlenovou vňaťou.

Diskusia k receptu

dvorka
Už som si recept uložila. Milujem ryžu, šošovicu a podobné jedlá ako je Tvoje. Na sobotu ako rýchlovka skvelé. Dík.
kuchticka
Vyborny recept pre vegetarianov, veganov, ba I pre mna na odlahcenie. Vdaka, si sikovna, len sa chcem spytat ci sa tie dve strukoviny - uz uvarene - nerozvaria pokial sa uvari pridana tekvica?
kuchticka
Este by si mala doplnit v akom stave (pokrajanu, postruhanu) tekvicu pridavas. Zrejme postruhanu - ?
alzbetty
tekvicu som dala nakrájanú na kocky ale možno ju pridať aj nastrúhanú. Strukoviny treba variť tak do polomäkka, takmer až domäkka lebo tekvica sa rýchlo udusí, tak aby neboli zbytočne rozvarené alebo tvrdé :)




SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia