
Slané praclíky s bryndzou a parmezánom
Máte chuť na hriešne dobré slané keksíky? Mám pre vás úžasné syrové praclíky s parmezánom a s bryndzou....

Americký rebarborový koláč
Z rebarbory odstránime vrchnú šupku, potom ju pokrájame asi na 3 – 5 milimetrové plátky, ...

Moja cesnačka
Túto cesnačku som si vymyslela v jeden studený októbrový večer, keď som nevedela čo si dať...

Indická vejce
Recept mám dlouhé roky z jedné indické kuchařky. Vejce jsou vynikající, příprava jednoduchá, kari...

Mrkvovo-syrová nátierka
Mrkvu, syr a cesnak postruhame na malych slzičkach a vymiešame s tatarskou a smotanou. Dochutíme. Kto chce...

Pečený pleskáč na masle s koňakom
Na dnešný sviatočný deň som pripravila vynikajúcu rybku-pleskáč... každé leto dostávam od od môjho zlatého bračeka tento...

Makové šatôčky
Tieto šatôčky som robila tak, že som do kvásku dala vodu a s výsledkom som spokojná....

Vianočná čokoládová torta
Táto torta je veľmi jednoduchá, len sa dlhšie pečie, je z knihy Vianoce s Nigellou....

Bigos
Na cibuľu dáme pražiť na kocky narezané bravčové mäso. Potom podlejeme vodou a okoreníme. Dusíme...

Slávnostná štrúdľa
Jablká nakrájame a okamžite ich pokvapkáme citrónovou ťavou. Nasekané orechy zmiešame s medom a primiešame...

Bylinkový olej s cesnakom a tymiánom
Tento bylinkovy olej je vyborny na ochutenie salatov. Ja som ho teraz pouzila pri priprave zapecenych...

Hovädzia sviečková
... bol som práve v obchode a ohlásila sa sestra na návštevu; mali tam pekný kus...

Bravčové kapsy s kyslou kapustou
Najprv si nakrájame hrubšie rezne a ostrým nožom v nich urobíme taštičky. Slaninu nakrájame na kocky...

Cestoviny quattro (duo) formaggi z dvoch druhov syra
občas mávam také chvíľky, kedy úplne streštene nakupujem potraviny na niečo čo nevarievam často. hrozne...

Vyprážané plnené rebierko
Tento recept vznikl zcela spontánně. Při pohledu na krásně naporcovaný kotlet s kostí jsem popustil uzdu...

Orange Julius, osviežujúci koktailový napoj
V roku 1926 muž menom Julius Freed otvoril stanok s predajom čerstvo-pomarančovou, oranžovou-šťavou v centre Los...

Kuracie prsia na grile
Ešte potrebujeme: špajle . Ako prvé, by som vám odporučila namočiť špajle do vody, aby pri...

Maslový venček
Keď ho raz upečiete, budete ho musieť robiť stále. Cesto je jemné a vyjde toho fakt veľa....

Bažant s omáčkou z portského vína
Rúru si predhrejeme na 230 stupňov. Na pekáč dáme dostatočne veľký kus alobalu a vymastíme ho...

Domáca knedľa
Oblíbený proto , že se nedrolí jak knedlíky kupované z obchodu ! A kdy je vařím ?pokaždé...

Vreštiace zemiaky
Jednoduchý recept na chutné a chrumkavučké pečené zemiaky. Vreštiace preto, lebo keď sa pečú, ...

Poğaça/Poača so syrom a zeleninou
Kombinácia syr, paprika a paradajky v kysnutom ceste :-)

Švajčiarske syrové rösti so zelenou špargľou
Neručím za to, že sú to 100%-ne pravé švajčiarske rösti, ale snažil som sa dodržať...