Ražné bochníčky

stacy77777 - fotkastacy77777, 11. júla 2012

Dosť často pečiem zdravšie pečivo aspoň pre seba, keď už mužské osadenstvo ho odmieta....

6
porcií
45 minút
príprava
30 minút
na 180 °C

Suroviny

400 g
4 lyžice
0,5 lyžičky
2 lyžice
0,5 balíčka
1 lyžica
1 lyžica
200 ml vlažná

Moje poznámky

Prihlás sa do Varechy a zapisuj si svoje poznámky k receptom.

Postup

  1. 1

    Do múčnej zmesi urobíme v miske malú jamku, nasypeme droždie, zalejeme troškou vody a necháme trocha vykysnúť. Pridávame vodu podľa potreby, zamiesime cesto. Po vykysnutí rozkrájame a vytvarujeme do bochníčkov.Dáme na plech s papierom na pečenie,dozdobíme.

    Ražné bochníčky - obrázok 1
  2. 2

    Pred pečením, aj po dopečení potrieme vlažnou vodou. Pečieme na 180 stupňoch cca pol hodiny. Dobrú chuť!

Diskusia k receptu

kuchticka
Dnes som piekla skoro rovnake, iba neboly tak nazdobene a krasne ako tie tvoje, ale dobre boly i tak. Velmi som sa ponahlala, lebo som piekla tieto zemlicky i chlieb. Pekarnicka oboje zamiesila a potom islo do rury naraz (teda s riadnym vykysnutim po tvarovani) .
martamm
Krásne ich máš, rada skúšam rôzne celozrnné pečivká, ukladám Tvoj recept...
rybarkuchar
Pečivo z ražnej múky nie je práve moja "šálka kávy", ale manželka s poteší - vyskúšam.
babkamt
Vydarené . Určite aj chutné.
Chcela som napísať vydarené a nie vydarení.
tiziana
sušené droždie mám, robila som z neho kysnuté cesto a moc mi nechutilo, už používam len čerstvé kvasnice, ešte urobím jeden pokus s tvojím pečivom, keď ho máš také krááásne :)
danda3
Vyzerajú úžasne, hneď by som si dala!♥
jokin
Páči sa mi to tvoje bochníčky. ukladám do KK
broni
Super recept, mám doma ražnú múku a neviem čo s ňou :o) Určite vyskúšam a dám vedieť :o)