Kapustový koláč so škoricou a hrozienkami

redakcia - fotkaredakcia, 13. októbra 2009
4
porcie
30 minút
príprava
40 minút
tepelná úprava

Suroviny

100 g
50 g
3 ks
450 g
Kvások:
250 ml
25 g
1 PL
Kapustová plnka:
1 kg
60 g
100 g
1 kl
100 g

Moje poznámky

Prihlás sa do Varechy a zapisuj si svoje poznámky k receptom.

Postup

  1. 1

    Maslo alebo tuk a cukor vymiešame na penu. Z vlažného mlieka, droždia a cukru pripravíme kvások, prilejeme ho k vymiešanému maslu, pridáme múku preosiatu so soľou a zamiesime. Vypracované cesto necháme na teplom mieste kysnúť. Vykysnuté cesto rozdelíme na 2 časti.

  2. 2

    Jednu časť na pomúčenej doske vyvaľkáme, preložíme na vymastený plech, potrieme kapustovou plnkou a zakryjeme druhou vyvaľkanou časťou cesta. Povrch popicháme vidličkou, potrieme vajcom a vo vyhriatej rúre upečieme. Upečený a vychladnutý koláč pokrájame a posypeme práškovým cukrom.

  3. 3

    Kapustová plnka: očistenú kapustu postrúhame, dáme na roztopené maslo alebo tuk a udusíme domäkka. Potom ju trocha osolíme, pridáme cukor, škoricu a hrozienka, premiešame a necháme vychladnúť.

Diskusia k receptu

0 komentárov k receptu

Pridaj komentár k receptu: