4
porcie
porcie
30 minút
príprava
príprava
40 minút
tepelná úprava
tepelná úprava
Postup
-
1
Maslo alebo tuk a cukor vymiešame na penu. Z vlažného mlieka, droždia a cukru pripravíme kvások, prilejeme ho k vymiešanému maslu, pridáme múku preosiatu so soľou a zamiesime. Vypracované cesto necháme na teplom mieste kysnúť. Vykysnuté cesto rozdelíme na 2 časti.
- 2
Jednu časť na pomúčenej doske vyvaľkáme, preložíme na vymastený plech, potrieme kapustovou plnkou a zakryjeme druhou vyvaľkanou časťou cesta. Povrch popicháme vidličkou, potrieme vajcom a vo vyhriatej rúre upečieme. Upečený a vychladnutý koláč pokrájame a posypeme práškovým cukrom.
- 3
Kapustová plnka: očistenú kapustu postrúhame, dáme na roztopené maslo alebo tuk a udusíme domäkka. Potom ju trocha osolíme, pridáme cukor, škoricu a hrozienka, premiešame a necháme vychladnúť.
Tipy na recepty z Varechy
SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia
Tipy na články z Varechy
- 2
Diskusia k receptu