Príšerné cestoviny fotorecept

elantra - fotkaelantra, 23. apríla 2011
Príšerné cestoviny (fotorecept)
Foto: elantra

Minule sme mali návštevu, tak som vybrala moje mesiac strážené domáce cestoviny a pripravila ich s cuketou a morskými príšerkami - krevietkami. Omáčka sa Zobraziť celý popisMinule sme mali návštevu, tak som vybrala moje mesiac strážené domáce cestoviny a pripravila ich s cuketou a morskými príšerkami - krevietkami. Omáčka sa krásne rozleje po cestovinách a všetky chute spolu úžasne harmonizujú, takže príšerný majú len názov a mäsovú farbu (ako dokonale udržať cviklu v ceste?) Recept na prípravu cesta som dala rovno sem, ale samotné suché cestoviny si môžete pripraviť aj v predstihu.

3
porcie

Suroviny

300 g
1 ks väčšia
200 g
3 zúbky
100 ml
1 pohár
Domáce cestoviny:
500 g
3 ks

Postup

  1. 1

    Pripravíme si farebné domáce široké rezance (tagliatelle, papardelle, ...skúste dať meno tým mojim). Klasický postup (100g múky = 1 vajce) pozmeníme tak, že na 500 g múky použijeme 3 vajcia a uvarenú nastrúhanú cviklu v množstve dvoch vajec.

    Príšerné cestoviny (fotorecept) - obrázok 1
  2. 2

    Vypracujeme cesto, ktoré rozdelíme na 3 rovnaké časti.

    Príšerné cestoviny (fotorecept) - obrázok 2
  3. 3

    Každú časť rozvaľkáme na hrúbku 1 mm a cesto režeme na pozdĺžne pásy, široké asi 20 cm.

    Príšerné cestoviny (fotorecept) - obrázok 3
  4. 4

    Pás zrolujeme po šírke a krájame na rezance také široké ako sa nám žiada.

    Príšerné cestoviny (fotorecept) - obrázok 4
  5. 5

    Potom ich už len jemne ponatriasame, nech sa nám nelepia a necháme ich voľne sušiť. Ak chceme cestoviny skladovať, presúšame ich na plátne niekoľko hodín, kým úplne nevyschnú a odložíme do papierovej krabice.

    Príšerné cestoviny (fotorecept) - obrázok 5
  6. 6

    Pripravíme si omáčku: krevety rozmrazíme, cuketu ošúpeme a nakrájame na plátky, rovnako cesnak. V mažiari podrvíme jednu chilli papričku, niekto aj dve.

    Príšerné cestoviny (fotorecept) - obrázok 6
  7. 7

    Rozpálime olej a na panvicu šupneme cesnak a chilli, 1 minútu restujeme.

    Príšerné cestoviny (fotorecept) - obrázok 7
  8. 8

    Pridáme plátky cukety a krevety, 2-3 minúty opražíme.

    Príšerné cestoviny (fotorecept) - obrázok 8
  9. 9

    Do panvice vlejeme pohár bieleho vína, občas premiešame a počkáme kým sa tekutina vyparí.

    Príšerné cestoviny (fotorecept) - obrázok 9
  10. 10

    Prilejeme smotanu, zamiešame a ešte krátko povaríme.

    Príšerné cestoviny (fotorecept) - obrázok 10
  11. 11

    Ochutíme soľou a mletým čiernym korením.

    Príšerné cestoviny (fotorecept) - obrázok 11
  12. 12

    Cestoviny uvaríme v slanej vode al dente a zmiešame s omáčkou. Servírujeme posypané parmezánom. Do pohárov nalejeme vínko a podávame.

    Príšerné cestoviny (fotorecept) - obrázok 12

Diskusia k receptu

babav
Zaujimava kombinacia chuti!Cviklu mam rada ,pouzivam ju na sladke pecivo...., v cestovinach mi je vitanou novinkou;-).
svetlana9
@elantra - mám názov pre Tvoje cestoviny - "cestoviny ELANTRA" - fantastický nápad s tou cviklou - vyzerajú úžasne. Vyhlasujem tento recept za naj....čo tu kedy bol. A šupito s ním do mojej KK.
cica2
nádherný recept, si šikuľka! Krásne nafotené:)
alena45
no Ty brďo. Zelené cestoviny mám veľmi rada, či špenátové alebo žihľavové, ale ružové ? A mali tie cestoviny aj cviklovú chuť ? No ale až bude cvikla a nebudem vedieť čo s ňou, tak toto určite vyskúšam. Ja by som ich nazvala Barbie cestoviny, veď načo haniť jedlo.
marianne69
....od prisernych maju veeelmi daleko:-)krasne cestovinky....stoja za to vyskusat(KK)
elantra
dakujem vam!! @svetlana9 : jeej to bolo mile, vdaka :-) @alena45 : hanit jedlo rozhodne nemienim, bolo to myslene ako recesia a ze su z morskych priseriek tak teda "priserne" ;-) cviklu som v uvarenych cestovinach necitila, ale ked som k nim privoniavala este za sucha, jemne za nou vonali.

Napad s cviklou v ceste mam od Jamieho, nech sa nehrdim cudzim perim :-)

...a krasne sviatky vsetkym!
ajrin
Velmi originalny recept,najma tie cestoviny z cviklou ma dostali,len ma tak napadlo ze ja by som zucchinu pouzila mladucku(tak 10 cm)a bez osupania ,velmi pekne by ladila s cervenymi cestovinami a ked uz som pri tom tak by som nedavala smotanu ani parmezan-nejak mi nesedi s plodmi mora ale radsej posypala petrzlenom a poliala olivovym virgin olejom.Ale to uz je asi iny recept.....

Prijemne prezitie sviatkov vsetkym
hubata
Joj, aké sú krásne škaredé. Konečne vidím prírodné farbivo a nie ako tie torty - samý jed. Sú síce efektné ale pre malé deti ktorým je to určené - nejedlé. Čo tak vrátiť sa k prírodným farbám: špenát, cvikla, púpava......
Recept ukladám, lebo sa mi páči keď je taký príšerný. Vďaka.
jerica
To je ale dobrý recept, ale hybaj do KK,už je tam !! si píš že to spravím aj s chrenom:-))

Zaujímavé video z archívu TV Varecha