Princezničky z odpaľovaného cesta tzv.Ekleri /fotorecept/

eldina - fotkaeldina, 21. mája 2012
Princezničky z odpaľovaného cesta tzv.Ekleri /fotorecept/
Foto: eldina

veľmi jednoduché a hlavne veľa!...:)

2O minút
príprava
2O minút
na 225 °C

Suroviny

Cesto:
2,5  dcl /1 šálka/
1/2  šálky
1/3  ČL
200 g
4 ks
Plnka:
0,5 l
2 ks
10 PL
5 PL




Postup

  1. 1

    potrebujeme:

    Princezničky z odpaľovaného cesta tzv.Ekleri /fotorecept/ - obrázok 1
  2. 2

    CESTO: Do hrnca dať variť vodu,olej a soľ, ked zovrie, pridať múku a miešať, kým sa cesto neoddeľuje od hrnca/vznikne jednoliata masa,"lopta"..čo je asi do 1 minúty/

    Princezničky z odpaľovaného cesta tzv.Ekleri /fotorecept/ - obrázok 2
  3. 3

    ked cesto trochu vychladne,pridať do neho vajcia...pridávať po jednom a miešať mixérom...

    Princezničky z odpaľovaného cesta tzv.Ekleri /fotorecept/ - obrázok 3
  4. 4

    kým chladne uvarené cesto/ alebo ešte lepšie:začnite najprv varením "pudingu " a nie cesta, aby skôr vychladol/--------dať variť PLNKU/puding/::::vajcia/2/ vymiešať, potom ich pridať do 0,5 L mlieka+ 1O PL cukru/kto chce menej sladké,stačí aj 7 PL/+ 5 PL múky..variť, kým nevznikne hustá kaša/asi 2 minúty/..stále miešať....../po vychladnutí dať na chvíľu do chladničky/

    Princezničky z odpaľovaného cesta tzv.Ekleri /fotorecept/ - obrázok 4
  5. 5

    z cesta naberať lyžicou malé kôpky /snažiť sa o rovnaké množstvo,ale stačí PL-nekopcovatá/..:))....... dať na plech -ďalej od seba.....piecť vo vyhriatej trúbe na 225 °C, 2O minút...trúbu medzitým v žiadnom prípade neotvárať!/počas pečenia/

    Princezničky z odpaľovaného cesta tzv.Ekleri /fotorecept/ - obrázok 5
  6. 6

    po 2O minútach boli takto krásne..:)...........nechať vychladnúť...

    Princezničky z odpaľovaného cesta tzv.Ekleri /fotorecept/ - obrázok 6
  7. 7

    /mala som 2O kusov/, po vychladnutí /nie skôr!/ prekrojiť a naplniť plnkou/a netreba šetriť,v odpaľovanom ceste vznikne jamka na plnku/.....naplnené princezničky môžte pokvapkať roztopenou čokoládou,či len posypať práškovým cukrom..je to veľmi jednoduché..verte Eldine , keby mi to nevyšlo-priznala by som to..:)) čas prípravy je krátky , čaká sa len na vychladnutie cesta/chvíľu/ a pudingu, ale ak si najprv urobíte puding a až potom cesto- ste časovo v pluse..:)))....

Diskusia k receptu

stacy77777
Eldinka - toto milé, pekné čudo vôbec nepoznám, dobre tomu rozumiem, že je to na spôsob venčekov alebo veterníkov? Ak áno, to ani nemusím váhať, chalani sa mi na to vrhnú
eldina
@stacy77777 ano,sú to vlastne veterníky...ked som mala okolo 25 rokov,tak som asi 2 x skúšala piecť veterníky,ale vždy mi z nejakého dôvodu spľasli...teraz,pod dlhých rokoch,pri tomto recepte super....takže -ak urobíš ako som písala,tak by sa mali vydariť..:)) vidím,že máš tiež doma chlapov...u nás večer zmizlo" týchto 2O kúskov asi do 2 hodín..:)ale plnka je super,žĺtkové plnky sú naj,naj...:) a ľúbilo sa mi,že všetko sú to suroviny,čo mávam bežne doma...
marienka44
@Eldina ,mne robi problem pri odpalovanom ceste davkovanie vencekov alebo inych tvarov na plech pomocou plateneho vrecka. Proste, nevladzem vytlacit cesto na plech, asi mam cesto huste. takze som privitala toto davkovanie lyzicou. Minule som tak robila aj veterniky. Preto mam nechut robit tieto odpalovane zakusky, ale podla Tvojho receptu sa to uz zmeni. :-)
eldina
@marienka44 kašli na vrecká,normálne lyžicou prstom dávaj dole..:) snaž sa ale dávať približne rovnaké množstvo....vidíš-ako z "mála" narástlo..:)..to vôbec nevadí,že majú taký "rozmanitý" útvar..:) a keby som mala problém,tak už vieš,že by som to spomenula v recepte..:) ale tento je jednoducho dokonale jednoduchý...:) a keby som mala skôr plnku,tak je to bleskovka...čo sa týka prípravy...
zdenkas
Ukladám si receptík,takéto rýchlovky mám rada.Ďakujem.
zenfira
Ekleri milujem, ale este som ich veru doma nerobila, dakujem za receptik, nevyzera to az tak strasne zlozito, ako som myslela ;-)
coldbery
Príma recept...je to ako venčeky ale oveľa jednoduchšie....ja budem robiť tie tvoje....už sa na ne teším...syn ich zbožňuje...♥
elisticka
super rychle ,cista praca:-)) ja robievam venceky dost casto ale tvoje su zaujimave:-)) ukladam si do KK
eldina
@zenfira ako zvyknem hovoriť-toto dokážeš aj opicu naučiť...:)) tak je to jednoduché..:))
kassia
Šikovný recept. Chcem sa opýtať či v tej plnke nechýba maslo, hoci takto sú aspoň dietnejšie.




SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia