Princezničky z odpaľovaného cesta tzv.Ekleri /fotorecept/
Foto: eldina
veľmi jednoduché a hlavne veľa!...:)
príprava
na 225 °C
Postup
-
1
potrebujeme:
-
2
CESTO: Do hrnca dať variť vodu,olej a soľ, ked zovrie, pridať múku a miešať, kým sa cesto neoddeľuje od hrnca/vznikne jednoliata masa,"lopta"..čo je asi do 1 minúty/
-
3
ked cesto trochu vychladne,pridať do neho vajcia...pridávať po jednom a miešať mixérom...
-
4
kým chladne uvarené cesto/ alebo ešte lepšie:začnite najprv varením "pudingu " a nie cesta, aby skôr vychladol/--------dať variť PLNKU/puding/::::vajcia/2/ vymiešať, potom ich pridať do 0,5 L mlieka+ 1O PL cukru/kto chce menej sladké,stačí aj 7 PL/+ 5 PL múky..variť, kým nevznikne hustá kaša/asi 2 minúty/..stále miešať....../po vychladnutí dať na chvíľu do chladničky/
-
5
z cesta naberať lyžicou malé kôpky /snažiť sa o rovnaké množstvo,ale stačí PL-nekopcovatá/..:))....... dať na plech -ďalej od seba.....piecť vo vyhriatej trúbe na 225 °C, 2O minút...trúbu medzitým v žiadnom prípade neotvárať!/počas pečenia/
-
6
po 2O minútach boli takto krásne..:)...........nechať vychladnúť...
-
7
/mala som 2O kusov/, po vychladnutí /nie skôr!/ prekrojiť a naplniť plnkou/a netreba šetriť,v odpaľovanom ceste vznikne jamka na plnku/.....naplnené princezničky môžte pokvapkať roztopenou čokoládou,či len posypať práškovým cukrom..je to veľmi jednoduché..verte Eldine , keby mi to nevyšlo-priznala by som to..:)) čas prípravy je krátky , čaká sa len na vychladnutie cesta/chvíľu/ a pudingu, ale ak si najprv urobíte puding a až potom cesto- ste časovo v pluse..:)))....
Diskusia k receptu