
Tatranská roláda
Orez a konce zo sviečkovice pomelieme niekoľkokrát tak, aby vznikla jemná pasta. Do tejto hmoty...

Smrčkovce plnené kuracím fášom a medvedím cesnakom
Na jar začína rásť smrčkovec český. Táto veľmi cenená huba je skutočnou delikatesou. Veľmi chutná je plnená....

Koláčik z kysnutého cesta so slaninou
Vynikajúci koláčik z kysnutého cesta so slaninkou a smotanou. Perfektne chutí večer k pivu, vínu...

Kuracie stehná na zelenine - Лесни пилешки бутчета със зеленчуци
Tento recept nie je žiadna veda. Všetko sa robí samé v rúre bez žiadnych komplikovaných operácií....

Ovocný tanier-prvá výstraha
Dnes večer som sa postavila na váhu. To je veta oznamovacia, ale nechcite vediet,...

Tatarák z matjesov a reďkovky
Je mi jasné, že tatarák je len tatarák:), ale keď môže byť z lososa, ...

Ražné bochníčky
Dosť často pečiem zdravšie pečivo aspoň pre seba, keď už mužské osadenstvo ho odmieta...

Pstruh po slovensky
Vypitvané pstruhy bez šupín rozmrazíme a umyjeme. Osolíme ich, okoreníme a posypeme rascou zvnútra i zvonka.

Zemiaky na stoprvý spôsob
Zemiaky sú potravinou, ktorá je na Slovensku asi najrozšírenejšia. Pripravujú sa ako prílohy, ale...

Kelové (pre českú kuchyňu kapustové) soté
Kúpila som lacný kel, no akosi som si opäť neuvedomila, že synov mám už mimo...

Bezlepková Sacherova torta
Máte doma bezlepkovú zmes na bábovku Novalim, ale na bábovku práve chuť nemáte? Nevadí, ukážeme...

Čučoriedková tvarohová torta
Tortovú formu vyložíme na dne i po stenách piškótami. Želatínu namočíme do vlažného mlieka a necháme...

Pražené mandle od Roba
Recept od Roba. Inšpirácia - Indonézska kuchyňa, oblasť Jogjakarta.

Mäsová roláda z pekárničky
Obed bez dlhého pobytu v kuchyni. V hlavnej úlohe obľúbená pekárnička.

Hovädzia sviečková s kokosom
Hovädziu sviečkovú nakrájame na tenké plátky. Cesnak a cibuľu ošúpeme a na jemno nasekáme. Papriku...

Jihočeská zelnice
Jak je již v názvu uvedeno, tato polévka pochází z Jižních Čech a jedly se k...

Kurgul - kostnatý guľáš
Toto je taká variácia na guľášik, veď guľáš je typické improvizačné jedlo, ktoré sa nemôže variť presne...

Čokoládová torta Macko
Z mlieka, pudingového prášku a cukru si pripravíme puding, v ktorom rozpustíme čokoládu. Pripravený...

Paprikášky
Neviem, či toto jednoduché jedlo poznáte. Je to vlastne jedlo zo zemiakov a klobásy....

Čokoládová pena od Rachel Khoo
Tento recept som videla na BBC v jednej kuchárskej relácii . Povedala som si ze to...

Kompót z piatich druhov ovocia
Zo všetkých miešaných kompótov, ktoré som tento rok prvý krát skúšala zavárať, nám najviac chutí...

Krkovička na rozmaríne a mede
Mala som pekný kus krkovičky od súkromného mäsiara a bolo treba na sviatok dobrý obed, tak...

Teplý slivkový koláč s marcipánom
Moc príjemný spôsob ako zužitkovať slivky a pochutnať si na jesennom koláčiku. A ako sa píše...

Kysáčska plnka
V Kysáči je plnka, v iních dedinách má podobné meno, ale predsa trochu inak...

Krůtí sekaná s houbami a s houbovou omáčkou
Do misky nadrobno nakrájíme rohlíky a zalijeme trochou mléka, necháme vsáknout. Přidáme mleté maso, ...

Cestoviny minútky
Expresne rychly recept na cestoviny so sezonnou zeleninkou. Ja som pouzila vajickove cestoviny, ktore som...

Baba ghanoush, svieži pokrm arabských krajín
Arabská kuchyňa je jedna z mojích obľúbených. Dnes som sa prvýkrát pustila do prípravy výbornej baba...

Koláčiky s gaštanovou plnkou
Do tretiny múky dáme odblanené a jemne pomleté sadlo. Dohladka zamiešame, rozdelíme na tri...

Wasabi risotto
Pri nedávnom listovaní vo foodblogoch som narazil na túto netradičnú prípravu risotta. Okrem hlavného chodu sa môže...