Zasklenená ovocná bublanina fotorecept

ancicka - fotkaancicka, 27. augusta 2011
Zasklenená ovocná bublanina (fotorecept)
Foto: ancicka

Tento zákusok nôžte urobiť aj z čerstvého ovocia.Ja využívam zavaráne ovocie.

30
porcií
10 minút
príprava
10-15 minút
na 170 °C

Suroviny

Cesto:
350 g
150 g
150 g
1 ks
4 ks
250 ml
1,fľaša, 7 dl
2 ks
1 dl
1 ks




Postup

  1. 1

    Pripravíme si suroviny.

    Zasklenená ovocná bublanina (fotorecept) - obrázok 1
  2. 2

    Múku,cukor a pr.do pečiva premiešame a pridáme ostatné.Ja som dala 5 vajec,lebo boli malé.

    Zasklenená ovocná bublanina (fotorecept) - obrázok 2
  3. 3

    dobré vymiešame a vylejeme na vymastený a vysypaný plech.

    Zasklenená ovocná bublanina (fotorecept) - obrázok 3
  4. 4

    na cesto pokrájame scedené ovocie.Upečieme.

    Zasklenená ovocná bublanina (fotorecept) - obrázok 4
  5. 5

    Pekne upečený,ovocie ostane hore.

    Zasklenená ovocná bublanina (fotorecept) - obrázok 5
  6. 6

    odmeriame šťavu a sirup a dolejeme vodu. Ak by niekto chcel urobiť z čerstvého ovocia,tak potom puding uvaríme z 1 l. ovocnej malinovky.

    Zasklenená ovocná bublanina (fotorecept) - obrázok 6
  7. 7

    Uvaríme puding.

    Zasklenená ovocná bublanina (fotorecept) - obrázok 7
  8. 8

    Puding vylejeme na koláč a rovnomerne rozotrieme.Necháme vychladnuť.

    Zasklenená ovocná bublanina (fotorecept) - obrázok 8
  9. 9

    Vychladnúty pokrájame.

    Zasklenená ovocná bublanina (fotorecept) - obrázok 9

Diskusia k receptu

danculka
Super,robievam to aj ja ,podľa toho,čo je v bublanine dám aj puding...
elisticka
asi mame jednaky vkus:-)) aj ja som to vcera urobila presne ako ty len s visnami a ten kolacik sa tou polevou velmi osviezil....
akeber
mimochodom aj ja som včera piekla bublaninu....s černicami.....:D
ancicka
Asi najčastejšie a najskôr sa bublanina urobí.Netreba na ňu veľa času a je raz-dva upečena.V našom prípade aj raz-dva zjedena.
vavan
aj ja ho robievam s kompótového je to superrýchlovka




SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia