Foto: katuskapd
Tento recept je od mojej prababky, ktorá ho dala svojej neveste ( mojej babke ), tá mojej mame a dnes ho mám ja. Recept Zobraziť celý popisTento recept je od mojej prababky, ktorá ho dala svojej neveste ( mojej babke ), tá mojej mame a dnes ho mám ja. Recept má už vyše 80 rokov. Pôvodne sa dávala zrnková káva, ale ja dávam nescu.
porcií
príprava
na 175 °C
Postup
-
1
Vajcia rozdelíme, z bielkov vyšľaháme sneh. Žĺtky vymiešame s cukrom.
-
2
Pridáme múku, prášok do pečiva a jemne zašlaháme sneh.
-
3
Pol cesta nalejeme do vymastenej a múkov vysypanej formy, do druhej polky dáme trochu kakaa a nalejeme do druhej tortovej formy. Dáme piecť.
-
4
Nad parou vyšľaháme vajcia, múku, kakao, kávu cukor. Necháme vychladnúť, do vychladnutého pridáme maslo a vymiešame
-
5
Vychladnuté korpusy pozkrojíme, a striedavo budeme ukladať na seba. Na svetlý korpus dáme džem, plnku a prikryjeme tmavým, pokračujeme az na vrch.
-
6
Nakoniec celú tortu potrieme krémom.
-
7
Na boky prilepíme pomleté orechy a navrch dáme rozpustenú čokoládu.
ze je velmi chutna!