Ragú z daniela so špenátovou roládou
Juraj Gálik
šéfkuchár hotela Most Slávy v Trenčianskych Tepliciach, 12. októbra 2014
šéfkuchár hotela Most Slávy v Trenčianskych Tepliciach, 12. októbra 2014
Foto: Robert Hüttner
4
porcie
porcie
45 minút
príprava
príprava
120 minút
tepelná úprava
tepelná úprava
Suroviny
Ragú: | |
600 g (možno nahradiť hovädzím mäsom) |
|
200 g |
|
50 g |
|
100 ml |
|
|
|
|
|
|
|
|
|
Slivkový konfit: | |
1 kg |
|
200 g |
|
100 ml |
|
Špenátová roláda: | |
|
|
0,5 kg uvarené |
|
120 g |
|
75 g |
|
|
|
100 g |
|
100 g |
|
100 g |
|
Postup
-
1
Mäso z daniela nakrájame na rezance, cibuľku opražíme, pridáme mäso a restujeme 5 minút. Potom pridáme 100 g slivkového konfitu a červené víno. Osolíme, okoreníme a dusíme do mäkka. Podlievame vodou.
- 2
Slivkový konfit: Vykôstkované slivky varíme s cukrom a octom asi 30 minút, konfi t musí mať hustotu lekváru. Takto vydrží celý rok.
- 3
Špenátová roláda: Uvarené zemiaky nastrúhame najemno, osolíme, pridáme múku, krupicu a vajce. Vypracujeme zemiakové cesto, ktoré rozvaľkáme, posypeme plnkou zo slaninky, cibule a špenátu. Zrolujeme do rolády vo fólii a dáme variť do parného hrnca na 30 minút.
Tipy na recepty z Varechy
SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia
Tipy na články z Varechy
- 2
Diskusia k receptu