Ragú z daniela so špenátovou roládou

Juraj Gálik
šéfkuchár hotela Most Slávy v Trenčianskych Tepliciach, 12. októbra 2014
Ragú z daniela so špenátovou roládou
Foto: Robert Hüttner
4
porcie
45 minút
príprava
120 minút
tepelná úprava

Suroviny

Ragú:
600 g (možno nahradiť hovädzím mäsom)
200 g
50 g
100 ml
Slivkový konfit:
1 kg
200 g
100 ml
Špenátová roláda:
0,5 kg uvarené
120 g
75 g
100 g
100 g
100 g




Postup

  1. 1

    Mäso z daniela nakrájame na rezance, cibuľku opražíme, pridáme mäso a restujeme 5 minút. Potom pridáme 100 g slivkového konfitu a červené víno. Osolíme, okoreníme a dusíme do mäkka. Podlievame vodou.

  2. 2

    Slivkový konfit: Vykôstkované slivky varíme s cukrom a octom asi 30 minút, konfi t musí mať hustotu lekváru. Takto vydrží celý rok.

  3. 3

    Špenátová roláda: Uvarené zemiaky nastrúhame najemno, osolíme, pridáme múku, krupicu a vajce. Vypracujeme zemiakové cesto, ktoré rozvaľkáme, posypeme plnkou zo slaninky, cibule a špenátu. Zrolujeme do rolády vo fólii a dáme variť do parného hrnca na 30 minút.

Diskusia k receptu

jamarlen
ach, mohlo by byť, v týždni by stačila aj tá roládka zo zemiakového cesta…...




SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia