Hubovo sójový perkelt s tvarohovými haluškami

jokin - fotkajokin, 3. júna 2012
Hubovo sójový perkelt s tvarohovými haluškami
Foto: jokin

Je to veľmi jednoduchý recept. Základný recept som si upravil podľa svojich predstav a chuti. Perkelt je veľmi chutný aspoň pre tých ktorí majú radi huby a pritom aj lacný.

6
porcií
75 minút
príprava

Suroviny

300 g
1 hrsť
90 g
200 g
1 ks
1 KL
1/4 KL
2 KL
1 ks
1 ks
2 PL
2 PL
300 g
250 g
1 ks
2 PL
0,5 PL

Moje poznámky

Prihlás sa do Varechy a zapisuj si svoje poznámky k receptom.

Postup

  1. 1

    Sušené huby namočím do vody,cibuľku pokrájam na jemno a dám na olej zosklovatieť. Hlivu pokrájam a pridám k cibuľke. Do hrnca pridám sušené huby aj s vodou mletú papriku, soľ, mleté čierne korenie, hubový bujón a jeden liter vody.Necháe za občasného premiešania variť kým huby nezmäknú.

    Hubovo sójový perkelt s tvarohovými haluškami - obrázok 1
  2. 2

    Kým sa huby uvaria, tak si urobím halušky.

    Hubovo sójový perkelt s tvarohovými haluškami - obrázok 2
  3. 3

    Z múky, tvarohu, vajca, soli a oleja si vypracujeme cesto ktoré nechám v chladničke 15 minút postať. Z odležaného cesta vyváľam šúľok ktorí pokrájam a medzi dlaňami vyformujem halušky. Ja ich robím trochu väčšie aby bolo do čoho zahryznúť.

    Hubovo sójový perkelt s tvarohovými haluškami - obrázok 3
  4. 4

    Halušky dám do vriacej posolenej vody. Keď vyplávajú ešte tak 2-3 minúty ich varím. Po vybratí ich trochu prepláchnem studenou vodou a omastím maslom.

    Hubovo sójový perkelt s tvarohovými haluškami - obrázok 4
  5. 5

    Sójové mäso povarím vo vode v ktorej som rozpustil hovädzí bujón. Keď je uvarené tak ho scedím , vytlačím z neho vodu a pridám ho k variacim sa hríbom.

    Hubovo sójový perkelt s tvarohovými haluškami - obrázok 5
  6. 6

    Už iba pridám smotanu v ktorej som si rozrobil múku a nechám ešte päť minút povariť. Môžme podávať dobrú chuť.

Diskusia k receptu

5 komentárov k receptu

Pridaj komentár k receptu: