Foto: jokin
Je to veľmi jednoduchý recept. Základný recept som si upravil podľa svojich predstav a chuti. Perkelt je veľmi chutný aspoň pre tých ktorí majú Zobraziť celý popisJe to veľmi jednoduchý recept. Základný recept som si upravil podľa svojich predstav a chuti. Perkelt je veľmi chutný aspoň pre tých ktorí majú radi huby a pritom aj lacný.
porcií
príprava
Suroviny
300 g |
|
1 hrsť |
|
90 g |
|
200 g |
|
1 ks |
|
1 KL |
|
1/4 KL |
|
2 KL |
|
1 ks |
|
1 ks |
|
2 PL |
|
2 PL |
|
|
|
300 g |
|
250 g |
|
1 ks |
|
2 PL |
|
0,5 PL |
|
Postup
-
1
Sušené huby namočím do vody,cibuľku pokrájam na jemno a dám na olej zosklovatieť. Hlivu pokrájam a pridám k cibuľke. Do hrnca pridám sušené huby aj s vodou mletú papriku, soľ, mleté čierne korenie, hubový bujón a jeden liter vody.Necháe za občasného premiešania variť kým huby nezmäknú.
-
2
Kým sa huby uvaria, tak si urobím halušky.
-
3
Z múky, tvarohu, vajca, soli a oleja si vypracujeme cesto ktoré nechám v chladničke 15 minút postať. Z odležaného cesta vyváľam šúľok ktorí pokrájam a medzi dlaňami vyformujem halušky. Ja ich robím trochu väčšie aby bolo do čoho zahryznúť.
-
4
Halušky dám do vriacej posolenej vody. Keď vyplávajú ešte tak 2-3 minúty ich varím. Po vybratí ich trochu prepláchnem studenou vodou a omastím maslom.
-
5
Sójové mäso povarím vo vode v ktorej som rozpustil hovädzí bujón. Keď je uvarené tak ho scedím , vytlačím z neho vodu a pridám ho k variacim sa hríbom.
-
6
Už iba pridám smotanu v ktorej som si rozrobil múku a nechám ešte päť minút povariť. Môžme podávať dobrú chuť.
Diskusia k receptu