Zmes na hriankufotorecept

kajusiqq - fotkakajusiqq, 7. októbra 2012
Zmes na hrianku(fotorecept)
Foto: kajusiqq

Možme použiť spišsku klobásu alebo párky ja som použila párky pretože niesom moc klobáskova...Môžme použiť aj na topinku alebo iba tak podobne ako lečo:))

4
porcie
190 minút
príprava
10 minút
tepelná úprava

Suroviny

8 plátkov po 100g
2 kusy
3 stručiky
2 lyžice
60 g
60 g




Postup

  1. 1

    Plátky zľahka naklepeme.pripravíme si pastu z drvenej rasce,majoránu jednej menšej postruhanej cibule a cesnaku rozotreného so soľou.Mäso dôkladne potrieme pastou z oboch strán a necháme odstáť v chladničke 2-3 hodiny

    Zmes na hrianku(fotorecept) - obrázok 1
  2. 2

    Potom plátky z ľahka obalíme v hladkej múke

    Zmes na hrianku(fotorecept) - obrázok 2
  3. 3

    Na rozohriatej masti prudko opečieme z oboch strán.Pridáme druhu väčšiu cibuľu narezanú na plátky,plátky slaniny a na kolieska pokrájané párky,opečieme posypeme rascou,potom telotu zmiernime a ešte krátko podusíme.(do mäska nepicháme aby šťava nevytiekla)...:))

    Zmes na hrianku(fotorecept) - obrázok 3
  4. 4

    Podávame s varenými zemiakmi.

    Zmes na hrianku(fotorecept) - obrázok 4
  5. 5

    Môžme pripraviť iba tu zmes :)....všetko urobíme podľa postupu a na zvyšku masti si opražíme bagetky:)

    Zmes na hrianku(fotorecept) - obrázok 5

Diskusia k receptu

evilauri
Tak ta marinada sa ti podarila, urobili sme si na olovrant, len tak s chlebikom, a velmi nam chutilo, mnam :-)
beaatrix
inak je to pekné a chutné,ja to robievam aj s tarhoňou.




SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia