Môj syn držkovú nemusí, ale takéto rezne mu chutia. Keďže som nedávno spomínal v komentári, že robím držkové rezne trochu inak, rozhodol som sa Zobraziť celý popisMôj syn držkovú nemusí, ale takéto rezne mu chutia. Keďže som nedávno spomínal v komentári, že robím držkové rezne trochu inak, rozhodol som sa zverejniť môj spôsob prípravy.
porcie
Postup
-
1
Umyté držky uvaríme v slanej vode domäkka a zomelieme. Cibuľu a cesnak rozmixujeme na kašičku, pridáme do zomletých držiek, spolu s namočenými a vyžmýkanými rožkami (žemľami). Do premiešanej hmoty pridáme vajce (ak sú malé, aj 2), rascu a čierne korenie, prípadne soľ . Ešte raz premiešame a v prípade redšej hmoty zahustíme trochou strúhanky. Polievkovou lyžicou vykrajujeme a obalené v strúhanke formujeme fašírky podľa našej chuti väčšie či menšie. Hotová zmes môže chvíľu postáť. Vyprážame v horúcom tuku a podávame s varenými zemiakmi či zemiakovým pyré. K tomu, samozrejme, zelenina podľa vlastnej fantázie.
Diskusia k receptu