Jablkový koláč

qetka - bez fotkyqetka, 21. novembra 2010

Fantastický recept mojej starej mamy, ľahká príprava, veľmi chutný zdravý

28
porcií
20 minút
príprava
20 minút
na 185 °C

Suroviny

500 g
250 g
1 ks
2 ks
250 g
veľa
trochu
zopár




Postup

  1. 1

    Vymiesiť cesto : múka, práškový cukor, prášok do pečiva, vajcia, hera dať odpočinúť do chladu rozdeliť na 2 časti 1.časť vyvaľkať, dať na plech / podložiť papierom na pečenie / dať postrúhané jablká, posypať škoricou, hrozienkami 2.časť vyvaľkať, dať na jablká Veľmi ľahko sa dá cesto vyvaľkať na silikónovej podložke http://www.zeleziarstvoplus.sk/silikonova-podlozka?ItemIdx=2&id=309 popichať vidličkou a dať piecť do svetlohneda

Diskusia k receptu

ajan
Takýto koláč si si robievam.Je vinikajúci,pridávam na jablka ešte vanilkový cukor a nasekané orechy.Ale každý podla chuti..........
jatanika
práve včera poobede som ho piekla.... už ho niet... výborný koláčik
frezia68
Vďačný,výdatný a ešte orechy pod jablká,lebo jabĺk dávam štedro :-)))
danculka
Srará klasika ale dobrá,tento rok sme ho mali pomenej, nemali sme jablká.
evanaaa
Ano, klasika - jablčkové pité, mám rada s orechami.
marienka44
Stale mi v jablcnikoch a pite chyba v ceste kysla zlozka, napr. 1 PL kyslej smotany, jogurtu bieleho alebo aj voda s octom, ked uz nic v chladnicke nenajdeme. Je to potrebne, aby sa vytvoril lepok. Ja jablka dusim pred ulozenim na cesto. Najnovsie davam aj pomrvene kvasnice okrem PDP, lebo cesto je mastne a tazke. Zaroven sa cesto obohati o B-vitamin. Cesto je kyprejsie, vyskusajte. :-) Orechy mlete vylepsia chut, davam ich na vrstvu jablk a vypiju stavu pustenu z jablk.
jamami78
ja podsypavam mlete orechy pod jablka,aby stiahli stavu, pouzivam klasicke krehke cesto 1 :2:3( 1 diel cukru: 2 diely masla: 3 diely muky celozrnej raznej + 2 zltky) vtedy netreba papier na plech ani vymastit, cesto sa neprilepi, je vhodne aj na vykrajavanie formickami a zliepanie dzemom, z bielkov potom robim kokosove pusinky
marta5
Iste dobry,ja robim tiez jablkovy recept mam co mi este pisal otecko pod nazvom LINZERT -davam 1/2 muky polohr. 15 dkg cukru,20 dkg masla(to este bolo lacne,davam Heru/,1 prasok do peciva ,2 vajicka,na spicku noza sol,zamiesit s mliekom.Je velmi dobry s tvarohoma vobec plnku aku kto ma rad.Je jednoduchy a osvedceny.
marta5
Chcem Vam ponuknut na Vianoce recept na pecivo ISLERKY.Mozu sa robit aj niekolko tyzdnov vopred.Tu je recept:40dkg polohr.muky, 35 dkg Palmarin ,25 dkg pras.cukor,20 dkg mletych orechov,2 cele vajicka. Postup:Spolu spracovat na doske a vyvalkat.Vykrajovat kolieska a piect.Zlepujeme s ribezlovym dzemom,macame do cokolady,na vrch dame orech.Je velmi dobry ,robim ho kazde Vianoce.Kto skusi bude ho piect tiez.Tak stastne a vesele kazde Vianoce
evanaaa
Marta5, recept ma zaujal, ale nie je chyba - tuku skoro toľko, čo múky, len o 5 dkg menej? Lebo si ho chcem zaznačiť. Dík.
jarunka
Ja mam podobny recept. Vola sa Parizske dorticky. Velmi dobre. Tiez ich peciem kazde Vianoce. Moze sa plnit aj oriskovim kremom. Ja ich policku s dzemom a pol. kremom.




SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia