Foto: bogar
Nedeľná nuda .. :) - pre tých ktorí majú radi chrumkavú pizzu :)
porcií
príprava
na 240 °C
Suroviny
Cesto: | |
300 g |
|
1 ks čerstvé celé |
|
1 lyžička |
|
1 lyžička , kypriaci prášok |
|
1 lyžica |
|
200 ml teplá |
|
Pizza omáčka: | |
3-4 ks väčšie |
|
čerstvá alebo sušená |
|
3 ks - strúčiky |
|
čerstvé alebo sušené |
|
|
|
Na zdobenie: | |
200 g |
|
1 ks |
|
1 ks |
|
1 ks alebo cibuľka |
|
50 g |
|
polovica |
|
Postup
-
1
suroviny aspoň ten základ no :) ...
-
2
takto som si pripravila dopredu zeleninku na zdobenie :) ale aj cesnak do pizza omáčky ....
-
3
čerstvé bylinky mne stačili toľko ( oregáno, bazalka ) a vedľa je paradajkové pyré - paradajky som olúpala škrabkou na zemiaky a potom som ich rozmixovala na pyré :) .....
-
4
do pyré pridávam pretlačený cesnak, oregáno sušené , pizza korenie , a čerstvé nasekané bylinky (bazalka, Oregáno ) .
-
5
... premiešame a necháme odstáť ... aby sa spojili chute...................
-
6
zabudla som odfotiť ako pridávam suroviny do misky na cesto ( preosiatá múka, vajce, soľ, olej, kypriaci prášok, droždie, voda teplá)- vymiešať aaa --- takže tu už je hotové vymiešané cesto :) ktoré nechám aspoň 10min prikryté pod utierkou vykysnúť.Potom som si ho rozdelila na dva bochníčky ... :)............
-
7
............vezmem si jeden a vyvaľkám ho na pomúčenej doske :):) tak zhruba na 0,5 cm a druhé dám do mrazu :) na inú príležitosť :)
-
8
olivovým olejom si vymastím pekáč tak aby nebol veľmi mastný ... a uložím naň cesto , ktoré ešte porozťahujem a poupravujem .... vezmem si pripravenú omáčku a potriem ju po vrchu . Nebojte sa aj viac dať ako mám na obrázku :)
-
9
začneme ukladať suroviny podľa fantázie :) :) :) ale rovnomerne :) .... Vložíme do vyhriatej rúry ... (ale nie na spodok , skoro na samý vrch) ... pečieme zhruba 8 min . Potom vyberieme a posypeme eidamom . Dáme ďalej piecť zhruba na ďalších 8 min. Ale vieme , že všetci poznáme svoju rúru tak si to prispôsobíte :) Eidam som preto dávala neskôr aby sa mi nespálil , ale iba roztiekol :) .................. necháme vychladnúť a Dobrú chuť :) ............
Diskusia k receptu