Na tento koláč môžme použiť akékoľvek ovocie.Je sezona jahôd,tak využívam.
porcií
príprava
na 160 °C
Suroviny
| 5 ks |
|
| 6 PL preosiaty |
|
| 8 PL |
|
| 1 ks |
|
| Krém: | |
| 250 ml čerstvé |
|
| 2 ks |
|
| 4 PL |
|
| 1 ks |
|
| 150 g |
|
| 1 ks |
|
| podľa potreby čerstvé |
|
| 2 ks |
|
| podľa návodu chladné |
|
| od oka na posypanie kolaca |
|
Postup
-
1
Bielka vyšľaháme ,pridáme cukor,žltky a do vyšľahaného zľahka zamiešame múku s práškom do pečiva.
-
2
Vylejeme na plech,vyložený papierom a upečieme.
-
3
Z múky,žltka,vanilky uvaríme kašu.
-
4
maslo vymiešame s cukrom,
-
5
a spojíme s vychladnútym krémom.Dobré vyšľaháme.
-
6
Na cesto dáme polovicu plnky,na ňu poukladáme jahody ,
-
7
a na to rozotreme druhu polovicu plnky.
-
8
Použila som takúto šľahačku,
-
9
šľahačku vyšľaháme podľa návodu a rozotreme na plnku.
-
10
Vrch môžme posypať grankom.Necháme v chladničke stuhnuť,najlepšie cez noc.
-
11
V pravo je stierka,ktorou rozotieram piškotove cesto a vľavo je zúbkovaná stierka ,ktorou sa rozotiera plnka a šľahačka.









Diskusia k receptu