Jahodovo- šľahačková bomba fotorecept

ancicka - fotkaancicka, 11. júna 2011
Jahodovo- šľahačková bomba (fotorecept)
Foto: ancicka

Na tento koláč môžme použiť akékoľvek ovocie.Je sezona jahôd,tak využívam.

30
porcií
60 minút
príprava
10-12 minút
na 160 °C

Suroviny

5 ks
6 PL preosiaty
8 PL
1 ks
Krém:
250 ml čerstvé
2 ks
4 PL
1 ks
150 g
1 ks
podľa potreby  čerstvé
2 ks
podľa návodu chladné
od oka  na posypanie kolaca




Postup

  1. 1

    Bielka vyšľaháme ,pridáme cukor,žltky a do vyšľahaného zľahka zamiešame múku s práškom do pečiva.

    Jahodovo- šľahačková bomba (fotorecept) - obrázok 1
  2. 2

    Vylejeme na plech,vyložený papierom a upečieme.

    Jahodovo- šľahačková bomba (fotorecept) - obrázok 2
  3. 3

    Z múky,žltka,vanilky uvaríme kašu.

    Jahodovo- šľahačková bomba (fotorecept) - obrázok 3
  4. 4

    maslo vymiešame s cukrom,

    Jahodovo- šľahačková bomba (fotorecept) - obrázok 4
  5. 5

    a spojíme s vychladnútym krémom.Dobré vyšľaháme.

    Jahodovo- šľahačková bomba (fotorecept) - obrázok 5
  6. 6

    Na cesto dáme polovicu plnky,na ňu poukladáme jahody ,

    Jahodovo- šľahačková bomba (fotorecept) - obrázok 6
  7. 7

    a na to rozotreme druhu polovicu plnky.

    Jahodovo- šľahačková bomba (fotorecept) - obrázok 7
  8. 8

    Použila som takúto šľahačku,

    Jahodovo- šľahačková bomba (fotorecept) - obrázok 8
  9. 9

    šľahačku vyšľaháme podľa návodu a rozotreme na plnku.

    Jahodovo- šľahačková bomba (fotorecept) - obrázok 9
  10. 10

    Vrch môžme posypať grankom.Necháme v chladničke stuhnuť,najlepšie cez noc.

    Jahodovo- šľahačková bomba (fotorecept) - obrázok 10
  11. 11

    V pravo je stierka,ktorou rozotieram piškotove cesto a vľavo je zúbkovaná stierka ,ktorou sa rozotiera plnka a šľahačka.

    Jahodovo- šľahačková bomba (fotorecept) - obrázok 11

Diskusia k receptu

hubata
eeee ..... čím si robila také rovné čiary - hrebeňom? Vyzerá to nebezpečne chutne, krásne: jahody sú vždy len jahody. Jahodám možno môžu konkkurovať u nás len maliny. Takže si ťa uložím keď dovolíš.
liviar
No škoda, že som tu nebola trošku skôr, práve som dokončila Kinder mliečny rez. Bola by som spravila určite tento, jahody sú v záhradke, ale tento určite vyskúšam
ancicka
@hubata ,chceš vedieť s čím som robila čiary,pozri sa ešte raz na rcp.Neviem to pridať ku komentárom,tak som to dala k rcp.A nielen ulož,ale aj vyskúšaj.
nikina1510
už už som sa chcela spýtať prečo sú na tej šľahačke také pekné čiary z granka, ale vidím, že je to na konci receptu :) je to veľmi efektné :)
orchidea
Aj tento jahodový je lákavyý a tiež používam takú zúbkovú stierku, je to dobrá pomôcka na zdobenie.
janger
@ancicka , ty teda vypekas ostosest :-). Pekny kolacik. A aj ten hreben je dobra vec...
babkamt
Koláčik je pekný,mám také isté stierky,sú šikovné,lebo sa s nimi dá ľahko vykúzliť na koláčiku napr.vlnky alebo rovné čiary ako máš ty.
ancicka
@janger ,ten hrebeň som pridala pre pani @hubatu ,a nielen pre ňu.Možno že viaceri o takej pomôcke nevedia.A čo sa týka vypekania,to som už raz spomínala,že mám dcéru v nemocnici,tak jej chcem tročka spestriť jedalníček a aj doma mám dobrých papačov.
marienka44
@Ancicka ,pekny kolacik. Nie je vela muky /8 PL/ na 5 vajec? Este sa chcem opytat, ci slahacka v prasku je trvanliva a ci si ju prisladzala? Mam nakupenu taku slahacku a nevyuzivam ju. Musim zacat. :-)
ancicka
nie nieje,je to hruba múka a cesto je redšie.ked dáš hladkú,alebo polohrubu,tak cesto je hustejšie.šľahačka je trvanliva,a záleži už len na chutí,Ja jú nesladím.na taketo koláče je dobrá,lebo si drží tvar.




SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia