
Celozrnný kváskový chlieb
Tento chlebík pečiem už veľa rokov, ustálila som sa na tomto recepte. U nás musí chlieb obsahovať rascu, tak to máme radi, a záleží nám aj na tom, aby bol celozrnný a aby sme mali šikovné krajce....

Cestoviny s omáčkou à la Katka
Cestoviny sa dajú robiť na milión spôsobov, toto je jeden z nich. Alebo čo chladnička...

Žobrácka pochúťka
Dôkladne umyté držky varíme. Vodu počas varenia 2–krát vymeníme. Uvarené držky necháme vychladnúť.

Pangasius zapekaný v alobale
Robila som toť nedávno pangasa. Tento recept sa mi vydaril, chutil všetkým...

Lubelská štrúdľa
Zmiešame vodu, olej, med, soľ, ocot, túto zmes postupne pridávame do múky,...

Hovädzia "divina"
Mäso nakrájame na väčšie kocky. Na rozpálenom oleji posmažíme cibuľu. Na cibuli osmahneme mäso a...

Štedré zlaté prasiatko
Veru si ešte pamätám, ako mi voľakedy ako malej sľubovali, že ak nebudem na štedrý...

Hrebeňovka jakubovská so špargľou jednoducho a rýchlo
Patrím medzi tých, ktorí všetko ochutnajú. Aj „morské potvory“ - „okoštoval“ som skoro všetky dostupé...

Zlepované gaštanky
Zdroj časopis Albert december 2011. Skúsila som ich upiecť, sú výborné a odvtedy patria k...

Pastiersky olovrant
Písala som tu už o tom, že som bola pred niekoľkými rokmi na Hortobágyszkej stepi...

Koláčiky s orechovým snehom
Predvianočný čas je u nás rozvoňaný. Čím? Predsa vianočným pečivom. Bez neho Vianoce byť nemôžu....

Pečená hus plnená kyslou kapustou a jablkami
Vyčistenú a umytú hus zvnútra i zvonku osolíme a naplníme pokrájanou kyslou kapustou, ktorú pokvapkáme olejom, pomiešame s pokrájanými jablkami bez...

AVOCÁDO - BAKLAŽÁNOVÝ šalát
@jerica Máme v záhrade posadené baklažány tak si robievam šalátik s baklažánom samozrejme avokádo nesmie...

Kukurica s makom od starkej Marky
Túto zvláštnu kombináciu robievala moja starká Marka na páračky. Pozvala svoje kamarátky, ktoré vždy rada...

Ivkine ľanové rožky s čerstvou rukolou
Ešte začiatkom decembra som našla na webstránke @iva2111 báječný recept na tmavé rožky s ľanovými semiačkami...

Citrónový koláč
Zmäknuté maslo, kryštálový cukor, vanilkový cukor, žĺtky a nastrúhanú kôru z citróna vymiešame ručným...

Plnené zemiaky so sladkou pečenou brokolicou
Zemiaky riadne očistíme, osušíme, popichame vydličkou, potrieme olejom a dame upiect . Ked su mäkke, nechame trochu...

Medovníkový dezert
Zo sviatkov, zostali upečené polgule z medovníka, nebol čas na urobenie vianočných gúl, tak ich teraz použijem,...

Bezlepková tortička - Levík
Tortičku som piekla neterke k 9. narodeninám. Kedže je v znamení leva, priala si...

Ríbezľovo-perníkové muffiny
jednoduché, u nás obľúbené a ak by sa chcel niekto inšpirovať, ponúkam recept aj vám...

Rizoto s kuracími krídlami
Podobné rizoto nám varievala naša maminka s králičím mäskom. jedlo, ktoré nevyžadovalo veľa času...

Fitness tofu halušky
Tofu najemno postrúhame, osolíme, pridáme vajce, lyžicu oleja a múku.

Vajíčka plnené tuniakom
Vajíčka uvaríme natvrdo, necháme vychladnúť a očistíme. Potom ich prekrojíme na polovice. Žĺtky z...

Orechovo-jablkový koláč
Na dnes som upiekla tento orechovo-jablkový koláčik. Chuť orechov s jablkami je veľmi chutná. Odporúčam vyskúšať....

Biely kysnutý koláč
Recept pochádza od kolegyne. Pečiem ho na Veľkú noc a Vianoce. U nás sa väčšinou...

Žihľavový bulgur
Práve teraz je ten pravý čas na zbieranie mladej jemnučkej žihlavy plnej vitamínov, no najmä železa ;-)...

Roštenka s ríbezľovou omáčkou a červeným vínom
Plátky mäsa naklepeme a osolíme. Na oleji speníme nakrájanú cibuľu, vložíme mäso a opečieme ho....

Kuracie satay s pálivým dipom
Čo je satay? Saté (satay) je veľmi obľúbený pokrm v Indonézii. Pripravuje sa z rôznych druhov mäsa, napr....

Sladká, voňavá a veľmi liečivá dobrota
Med a skorica je genialne spojenie a je vedecky fakticky zistene, ze tato zmes je...