Hubová polievka s krúpami a zemiakmi

Mária Jergušová
šéfkuchárka Beer Palace v Bratislave, 18. februára 2011
Hubová polievka s krúpami a zemiakmi
Foto: Pravda - Ľuboš Pilc

Suroviny

100 g čerstvých alebo 10 g sušených
1 ks
30 g
1 PL, posekaná na drobno
30 g
4 PL
1 l, riedky
2 ks
2,5 dl




Postup

  1. 1

    Čerstvé huby očistíme a pokrájame, sušené huby vopred namočíme do studenej vody. Cibuľu pokrájanú nadrobno speníme v rozohriatej masti, pridáme zelerovú vňať posekanú nadrobno, premiešame, poprášime hladkou múkou a opražíme.

  2. 2

    Potom osolíme, pridáme premyté krúpy, zalejeme riedkym vývarom z kostí a varíme 15 minút.

  3. 3

    Nakoniec pridáme očistené zemiaky pokrájané na malé kocky a dovaríme. Hotovú polievku ochutíme kyslou smotanou.

  4. 4

    Náš tip: Krúpy sú biologicky hodnotnejšie ako napríklad ryža. Obsahujú viac bielkovín aj tuku. Pre svoju neutrálnu chuť slúžia na prípravu sladkých aj slaných pokrmov.

Diskusia k receptu





SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia