Hubová polievka s krúpami a zemiakmi
Mária Jergušová
šéfkuchárka Beer Palace v Bratislave, 18. februára 2011
šéfkuchárka Beer Palace v Bratislave, 18. februára 2011
Foto: Pravda - Ľuboš Pilc
Suroviny
100 g čerstvých alebo 10 g sušených |
|
1 ks |
|
30 g |
|
1 PL, posekaná na drobno |
|
30 g |
|
|
|
4 PL |
|
1 l, riedky |
|
2 ks |
|
2,5 dl |
|
Postup
-
1
Čerstvé huby očistíme a pokrájame, sušené huby vopred namočíme do studenej vody. Cibuľu pokrájanú nadrobno speníme v rozohriatej masti, pridáme zelerovú vňať posekanú nadrobno, premiešame, poprášime hladkou múkou a opražíme.
- 2
Potom osolíme, pridáme premyté krúpy, zalejeme riedkym vývarom z kostí a varíme 15 minút.
- 3
Nakoniec pridáme očistené zemiaky pokrájané na malé kocky a dovaríme. Hotovú polievku ochutíme kyslou smotanou.
- 4
Náš tip: Krúpy sú biologicky hodnotnejšie ako napríklad ryža. Obsahujú viac bielkovín aj tuku. Pre svoju neutrálnu chuť slúžia na prípravu sladkých aj slaných pokrmov.
Tipy na recepty z Varechy
SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia
Tipy na články z Varechy
- 2
Diskusia k receptu