Plnený baklažán fotorecept

bendix - fotkabendix, 1. júla 2011
Plnený baklažán (fotorecept)
Foto: bendix

videl som pekné baklažány tak som neodolal, kúpil a tu je recept...

6
porcií
20 minút
príprava
45 minút
na 190 °C

Postup

  1. 1

    baklažány rozpolíme a vydlabeme, polejeme olivovým olejom a trošku posolíme

    Plnený baklažán (fotorecept) - obrázok 1
  2. 2

    do mletého mäsa (ja som mal stehno) pridáme dve vajíčka, soľ, oriešok, garam masalu, červenú mletú papriku aj údenú, čierne mleté korenie, aspoň 4 strúčiky cesnaku, nakrájanú polovicu cibule, štipku kari, na kocky nakrájanú fetu a premiešame

    Plnený baklažán (fotorecept) - obrázok 2
  3. 3

    zemiaky nakrájame na mesiačiky, dochutíme soľou, rascou, cesnakom, polejeme olivovým olejom, citrónom a vysypeme na plech

    Plnený baklažán (fotorecept) - obrázok 3
  4. 4

    baklažány naplníme mäsovou zmesou a dáme zapiecť cca. na 35 min pri teplote 190°C spolu so zemiakmi

    Plnený baklažán (fotorecept) - obrázok 4
  5. 5

    na panvici speníme cibuľku, pridáme pokrájané vydlabané baklažány, cesnak a chvíľku posmažíme, pridáme paradajky v konzerve, cesnak, bazalku, balzamikový ocot, soľ, hnedý cukor ak je potrebný a chvíľku podusíme

    Plnený baklažán (fotorecept) - obrázok 5
  6. 6

    tesne pred dopečením na baklažány natrháme mozarellu

    Plnený baklažán (fotorecept) - obrázok 6
  7. 7

    ak máme chuť aj strúhaný eidam

    Plnený baklažán (fotorecept) - obrázok 7
  8. 8

    necháme zapiecť syry dochutíme kyslou smotanou, pridáme opečené zemiaky a už len dobrú chuť...

    Plnený baklažán (fotorecept) - obrázok 8

Diskusia k receptu

ancicka
To vyzera dobrééé...a keby som v tekvici? Baklažan nemám.
marcy
chválim :-) predcíznu chlapskú prácu,moje chute...dá sa aj s tekvicou,len je to viacej vodové
martamm
toto vyzera uzasne, len ja by som dala namiesto bravcoveho kuracie, inak nemam namietky a ukladam...
norikadz
aj mne sa to veľmi páči. Len neviem čo je garam masala (-:
bendix
ďakujem za podnetné komentáre, @ancicka áno skúšal som aj tekvicu a je to v pohode, @norikadz garam masalu som kúpil v metre a je to pikantná zmes korenín (čierne korenie, rasca, koriander, škorica, kardamón, mušk. orech, klinček) fajnotka aj na mleté mäso, @marienka44 áno vydlabaná zmes s paradajkami ako príloha.
enerrgizer
...raz za čas treba aj niečo kalorické a dobré, a toto je aj trošku zeleninové :-)
altyn
Veľmi dobré, aj zelenina, aj mäso... Určite vyskúšam, už je v KK :-)))
tiginko
vyskúšala som s mletým morčacím stehnom, môžem potvrdiť že jedlo bolo fantastické. Kedže môj syn nemá rád baklažán, jemu som upiekla zo zvyšku plnky na plechu fašírky a nemali chybu ani tie. Veľká pochvala a vďaka za skvelý recept @Bendix :-)
tiginko
ozaj zabudla som - ja som použila Tandoori masala, lebo Garam sa minulo - je to v podstate jeho rozšírená verzia. A bolo to fajne aj tak

Zaujímavé video z archívu TV Varecha