Tvarohovo-jahodová tortička

diabambulka - fotkadiabambulka, 26. apríla 2011

V nedeľu mal náš starký okrúhle narodeniny a tak sme mu urobili takúto tortičku:-)

16
porcií
25 minút
na 170 °C

Suroviny

CESTO :
5 ks
140 g
140 g
20 g
4 PL
 a hrubá múka na vysypanie plechu
PLNKA :
140 ml
250 g
250 ml
2 PL
  z 1/2 citróna
1 ks na plnku
Na ozdobu :
500 g čerstvé
Na potretie torty :
250 ml
250  g
1 PL
1 ks
Ďalej potrebujeme :
200 ml
60 g




Postup

  1. 1

    Oddelíme žĺtka od bielkov. Žĺtky vyšľaháme s polovicou práškového cukru ( 70 g ) do peny. Bielka vyšľaháme s druhou polovicou práškového cukru ( 70 g ) na tuhý sneh. Obe hmoty spolu zmiešame a pridáme kakaový prášok a múku. Na koniec primiešame olej a vylejeme do vymastenej a múkou vysypanej tortovej formy. Pečieme vo vyhriatej rúre pri teplote 170 °C približne 25 minút. Upečený korpus necháme vychladnúť a následne prekrojíme na polovicu. Prerezaný korpus natrieme džemom a jeden diel vložíme naspäť do formy, na ktorý poukladáme jahody a piškóty, ktoré sme si natreli džemom a spojili. Zalejeme plnkou. PLNKA : Vymiešame si tvaroh s práškovým cukrom, jogurtom a šťavou z 1/2 citróna. Primiešame vyšľahanú šľahačku. Medzitým si pripravíme želatínu na plnku podľa návodu a vmiešame do plnky. Takto pripravenú plnku vylejeme na pripravený korpus do tortovej formy. Prikryjeme druhým tortovým korpusom a necháme v chladničke stuhnúť. Keď nám plnka stuhne, môžeme okraje torty orezať a vrch torty natrieme opäť jahodovým džemom.

    Tvarohovo-jahodová tortička - obrázok 1
  2. 2

    Celú tortu natrieme vyšľahanou šľahačkou so stužovačom, zmiešanou s jemným tvarohom a 1 PL pr. cukru. Ozdobíme podľa vlastnej fantázie.

    Tvarohovo-jahodová tortička - obrázok 2
  3. 3

    Dobrú chuť :-)))

    Tvarohovo-jahodová tortička - obrázok 3

Diskusia k receptu

cica2
wau, nemám slov! Nádherná tortička, si šikuľka a krásne si ju aj vyzdobila, mňam jahody :D....a aj rez torty je krásny! Starkému dodatočne všetko najlepšie!!! Určite sa tak krásnej torte, potešil:))
tedko
Krása jedna báseň,škoda že takú mňamku nemožem ochutnať,je
suprová.
veronika353
Náš prostřední syn má nejradši dorty a koláče s ovocem, toto bude něco pro něj. Včera měl svátek a tak dodatečně mu to upeču:-)))
bejaja
supééér, určite musela veľmi chutiť,predpokladám, že sa hneď aj popapala.:))
diabambulka
ďakujem všetkým za milé ohlasy a naozaj sme sa nevedeli dočkať, kedy sa už bude krájať, uvarili sme kavičku a dali koláčik :-)))
elantra
krasna torta,na reze vyzera super! uz aby boli jahody... :)
jarca
Tortička je prekrásna, ukladam do KK, jahody su totiž moja srdcová záležitosť. Len by som sa chcela spýtať tá 1 želatína to je 20 g alebo
10 g ?
diabambulka
Ahoj jarca, ja som použila potravinársku želatínu, ktorá má 20 g, rozrobila som si ju v 250 ml vody podľa návodu a primiešala do plnky :-)
jarca
Dakujem @diabambulka , ja poznam tie zelatiny, len som raz dala vacsiu a potom to bolo dost tuhe, take "betonove" :))). Dost zalezi kolko je hmoty a kolko zelatiny, preto je dobre vediet gramaz. Ja vacsinou peciem kolaciky kde je tvaroh, kysla smotana, slahacka, zelatina no a ovocie, take odlahcene bez kremov, moja rodina ma take
najradsej, ale este radsej slane. Vdaka za odpoved.
matased
teda, starkému závidím také šikovné cukrárky a veľa zdravíčka prajem. Krásna tortička!
maartina
...si sikulka :), torticka je nadherna a urcite starkemu spravila velku radost
dogagador
neviem, ci by som mala trpezlivost to tak uzasne vymakat, ale jest, to uz je ina pesnicka :-) ! lalalaaaaaaaaa
marienka44
@Diabambulka ,tie cerstve jahody ste nazbierali ako Maruska, v lese? Posledne som kupila v Kauflande a som sa zapovedala, ze uz take dovozove nikdy nekupim. Nemaju originalnu chut, sú ako umele. Okolo stopky este zelene a tvrde. :-(
diabambulka
ahoj marienka44, tak v lese som na ne nebola, ale je pravda že už som si zasadila priesady na balkón :-) Tieto sme kúpili v Lidli bolo 500 g za 1 Euro a môžem povedať, že boli dobré a voňavé...
diabambulka
Vážne ??? no asi musím navštíviť novinový stánok, napíšeš mi prosím v akom, kúpim si jeden a donesiem ukázať starkej, aby bola pyšná :-D
pikolko
Krásna a určite chutná len by ma zaujímalo ako vykrajuješ tie jahody,alebo je na to nejaký vykrajovač?Ďakujem
diabambulka
bejaja ďakujem
pikolko nie nemám žiaden vykrajovač, robila som to klasicky s nožíčkom.:-)
emili23
Dík za nápad potrebovala som súrne tortu a tá tvoja bola prvá čo som zbadala -Vydarila sa a bola nesmierne chutná-ešte raz ďakujem.
diabambulka
emili23, som rada že si sa nechala inšpirovať práve mojou tortičkou .-))) a ešte viac ma potešilo, že chutila. pekný deň.




SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia