Foto: diabambulka
V nedeľu mal náš starký okrúhle narodeniny a tak sme mu urobili takúto tortičku:-)
porcií
na 170 °C
Suroviny
CESTO : | |
5 ks |
|
140 g |
|
140 g |
|
20 g |
|
4 PL |
|
a hrubá múka na vysypanie plechu |
|
PLNKA : | |
140 ml |
|
250 g |
|
250 ml |
|
2 PL |
|
z 1/2 citróna |
|
1 ks na plnku |
|
Na ozdobu : | |
500 g čerstvé |
|
Na potretie torty : | |
250 ml |
|
250 g |
|
1 PL |
|
1 ks |
|
Ďalej potrebujeme : | |
200 ml |
|
60 g |
|
Postup
-
1
Oddelíme žĺtka od bielkov. Žĺtky vyšľaháme s polovicou práškového cukru ( 70 g ) do peny. Bielka vyšľaháme s druhou polovicou práškového cukru ( 70 g ) na tuhý sneh. Obe hmoty spolu zmiešame a pridáme kakaový prášok a múku. Na koniec primiešame olej a vylejeme do vymastenej a múkou vysypanej tortovej formy. Pečieme vo vyhriatej rúre pri teplote 170 °C približne 25 minút. Upečený korpus necháme vychladnúť a následne prekrojíme na polovicu. Prerezaný korpus natrieme džemom a jeden diel vložíme naspäť do formy, na ktorý poukladáme jahody a piškóty, ktoré sme si natreli džemom a spojili. Zalejeme plnkou. PLNKA : Vymiešame si tvaroh s práškovým cukrom, jogurtom a šťavou z 1/2 citróna. Primiešame vyšľahanú šľahačku. Medzitým si pripravíme želatínu na plnku podľa návodu a vmiešame do plnky. Takto pripravenú plnku vylejeme na pripravený korpus do tortovej formy. Prikryjeme druhým tortovým korpusom a necháme v chladničke stuhnúť. Keď nám plnka stuhne, môžeme okraje torty orezať a vrch torty natrieme opäť jahodovým džemom.
-
2
Celú tortu natrieme vyšľahanou šľahačkou so stužovačom, zmiešanou s jemným tvarohom a 1 PL pr. cukru. Ozdobíme podľa vlastnej fantázie.
-
3
Dobrú chuť :-)))
suprová.
10 g ?
najradsej, ale este radsej slane. Vdaka za odpoved.
prajem pekný deň
pikolko nie nemám žiaden vykrajovač, robila som to klasicky s nožíčkom.:-)