Jablkovo-škoricové ružičky
Úplne jednoduchý, ale popritom na vzhľad a chuť brutálny receptík.
Zdroj: https://www.nosalty.hu/recept/almarozsa-2
porcií
príprava
na 180 °C
Postup
-
1
Jablká umyjeme, rozkrojíme na polovicu, vyrežeme jadrovníky a nakrájame ich na čo najtenšie plátky (cca 2 mm). Pokvapkáme citrónovou šťavou. Povaríme 2 minúty vo vriacej vode. Vďaka tomu sa jablká budú dobre ohýbať a nezhnednú.
- 2
Lístkové cesto vyvaľkáme a nakrájame na 7 cm široké pásiky. Každý pásik potrieme roztopeným maslom, ja som potrela aj džemom a posypeme škoricovým cukrom. Následne poukladáme plátky jabĺk tak, aby oblúčikom prečnievali cez horný okraj cesta. Spodný okraj pásiku cesta preložíme na jablká a takto celý pásik zatočíme.
- 3
Ružičky povkladáme do plechu na muffiny. Pečieme vo vyhriatej rúre na 180 °C cca 15-20 minút.
- 4
Horúce upečené jablkové ružičky potrieme džemom. Pred servírovaním posypeme práškovým cukrom.
Tiež jablkové koláče:
Tipy na články
Najnovšie recepty
- 2
Ďakujem :)