Foto: pettr27
Pripravené najlepšími kuchármi. Recept pochádza zo Silvestrovskej chaty :)
porcie
príprava
na 100 °C
Postup
-
1
Očistíme cibuľu, nakrájame cibuľu a slaninu na drobno dáme na panvicu a varechou miešame. Neskôr pridáme zopár lyžíc kukurice z konzervy.
-
2
Ak nám nasolená cibuľa so slaninou pustila vodu a masť pridáme vajcia. Miešame aby sme nič nepripálili až dokým vajcia nezhustnú. Následne pridáme vegetu a mletú červenú papriku sladkú podľa chuti. Ďalej postavíme vodu do hrnca vyspypeme 1 balenie cestovín - najlepšie vrťulky :D a varíme za občasného miešania až dokým cestovina nezmäkne. Do ďalšieho plného hrnca s vodou vysypeme obsah 1 balenia mrazenej zeleniny a necháme variť pokial zelenina nezmäkne.
-
3
Servírovanie : - praženicu naložíme na tanier - pridáme cestovinu - posypeme zeleninou - môžeme ochutiť kečupom - pridáme vegetu podľa chuti
Ved.... klasika. Asi ako sackova ryza s kecupom alebo "vifonka".
Kedysi som aj ja taketo podobne jedaval. Dnes by som to uz do ust nedal ale...
... vdaka za pripomenutie, Pettr27. Zatisol som "stalgicku" slzu do oka.
Mimochodom - poznam cloveka, ktory pripali este aj caj (a to bol na ZVS kucharom). Toto by bol pre neho vrchol kulinarskeho umenia.
PS
Petra nepoznam, neobhajujem. Berte to s nadhladom predsa :-)
Tiež som si s priateľkami na internáte varila na variči kombinácie ktoré nemali ani názov,možno ani nejakú extra chuť...no my sme stáli nad hrncom a nespokojne čakali,kedy bude vára ako tak uvarená. A výsledok bol vždy,ale vždy ohromný.
Tak isto to bolo aj na stanovačkách.
Bodaj by mi tam niekto bol servíroval tvoju praženicu.Prepáč,do KK si ju nedám,ale myslím,že si urobil maximum.
@taranka - suhlasim s Vami. Este pridam jednu kulinarsku pikosku - na ZVS, v noci, v sluzbe (10 min. prestavka) sme si otvorili sacok s "francuzskou"/kuracou polievkou (taka ta sucha s cestovinou a s malymi "h.vienkami" :-) ) a zaliali zohriatou vodou. Zavreli, zatrepali, minutu-dve pockali a zjedli nehorazne slanu masu so surovymi rezancami.
ved to znáte..každučké jedlo chutí na silvestrovskej chate..každé pitie..bo len raz za rok môžeme sláviť veselé silvestrovské žitie...
a ešte-ked je človek mladý..
veru-na jedlo kriticky nehľadí...hlavne-že zaženie hlad...
a ráno..??
je rád-že je rád...
:-)))
"Recept pochádza zo Silvestrovskej chaty :)" toto Vám asi ušlo že? ale zhadzovať druhého je také "slovenske". Keby som bola na chate a ešte k tomu Silvestrovskej a toto mi niekto naserviruje na raňajky tak by som sa ešte aj tešila. Nie všetko čo je "iné" je "fuj"! By som chcela vidieť vašu kuchyňu.