Novoročná praženica

pettr27 - bez fotkypettr27, 3. januára 2014
Novoročná praženica
Foto: pettr27

Pripravené najlepšími kuchármi. Recept pochádza zo Silvestrovskej chaty :)

3
porcie
30 minút
príprava
15 minút
na 100 °C

Suroviny

3 ks
100 g
7 ks
4 PL
1 bal.
1 bal.
podľa chuti
podľa chuti




Postup

  1. 1

    Očistíme cibuľu, nakrájame cibuľu a slaninu na drobno dáme na panvicu a varechou miešame. Neskôr pridáme zopár lyžíc kukurice z konzervy.

    Novoročná praženica - obrázok 1
  2. 2

    Ak nám nasolená cibuľa so slaninou pustila vodu a masť pridáme vajcia. Miešame aby sme nič nepripálili až dokým vajcia nezhustnú. Následne pridáme vegetu a mletú červenú papriku sladkú podľa chuti. Ďalej postavíme vodu do hrnca vyspypeme 1 balenie cestovín - najlepšie vrťulky :D a varíme za občasného miešania až dokým cestovina nezmäkne. Do ďalšieho plného hrnca s vodou vysypeme obsah 1 balenia mrazenej zeleniny a necháme variť pokial zelenina nezmäkne.

    Novoročná praženica - obrázok 2
  3. 3

    Servírovanie : - praženicu naložíme na tanier - pridáme cestovinu - posypeme zeleninou - môžeme ochutiť kečupom - pridáme vegetu podľa chuti

    Novoročná praženica - obrázok 3

Diskusia k receptu

kimlo
Počítam že jeden z tých najlepších kuchárov bol Babica... :-)
concord
Nie, Zdeno Pohlreich. Myslím, že na tejto stránke uverejnený neprekonateľný recept na výrobu plastelíny, má tento "dôstojného" pokračovateľa.
mirop
preboha, preco by toto niekto jedol?
používateľ nemá avatar
plk
plk
@mirop (a ostatni :-) ) - Vy ste nikdy nezili na internate, neboli na "vojne", na chate?
Ved.... klasika. Asi ako sackova ryza s kecupom alebo "vifonka".
Kedysi som aj ja taketo podobne jedaval. Dnes by som to uz do ust nedal ale...
... vdaka za pripomenutie, Pettr27. Zatisol som "stalgicku" slzu do oka.

Mimochodom - poznam cloveka, ktory pripali este aj caj (a to bol na ZVS kucharom). Toto by bol pre neho vrchol kulinarskeho umenia.

PS
Petra nepoznam, neobhajujem. Berte to s nadhladom predsa :-)
tatranka
Poznáte,/ hlad je najlepší kuchár / / varím,čo dom dal / ...Peter,dobre si sa postaral o svojich hostí.Možno atipická kombinácia,ale určite kamaráti chválili a aj si trochu hlad zahnali.
Tiež som si s priateľkami na internáte varila na variči kombinácie ktoré nemali ani názov,možno ani nejakú extra chuť...no my sme stáli nad hrncom a nespokojne čakali,kedy bude vára ako tak uvarená. A výsledok bol vždy,ale vždy ohromný.
Tak isto to bolo aj na stanovačkách.
Bodaj by mi tam niekto bol servíroval tvoju praženicu.Prepáč,do KK si ju nedám,ale myslím,že si urobil maximum.
morenajea
Praženica na obrázku vyzerá dobre, len škoda že ju kuchári zmiešali s obedom.
jujoska
ja som nikdy nevedela, co je to vtipna kasa, teraz uz viem :-D
radox1
zatial 1.miesto v sutazi o najhorsi recept 2014.
používateľ nemá avatar
plk
plk
Ospravdlnujem sa za OT.
@taranka - suhlasim s Vami. Este pridam jednu kulinarsku pikosku - na ZVS, v noci, v sluzbe (10 min. prestavka) sme si otvorili sacok s "francuzskou"/kuracou polievkou (taka ta sucha s cestovinou a s malymi "h.vienkami" :-) ) a zaliali zohriatou vodou. Zavreli, zatrepali, minutu-dve pockali a zjedli nehorazne slanu masu so surovymi rezancami.
abdul
Navrhujem premiestniť do určite vhodnejšieho stĺpca : Zážitky (nie len) o jedle.
mata3636
Okey, nech si každý varí a je, ako mu chutí. Ale prečo, preboha, to dávať na web o varení ako recept?! Trošku sebakontroly by nezaškodilo, nie všetko je hodné uverejnenia.
radost
...aaaaleeee...
ved to znáte..každučké jedlo chutí na silvestrovskej chate..každé pitie..bo len raz za rok môžeme sláviť veselé silvestrovské žitie...
a ešte-ked je človek mladý..
veru-na jedlo kriticky nehľadí...hlavne-že zaženie hlad...
a ráno..??
je rád-že je rád...
:-)))
havino
poradili ste si najlpeší kuchári :-) hladní ste neboli a to je hlavné, ale kde ste popri chlaste na chatu brali aj mrazenú zeleninu? Neberte všetko vážne varecháči, chalanisko sa chcelo pochváliť, tak sa pochválilo, možno sa smeje za rohom, možno si vie aj sám zo seba srandu urobiť, možno je ozaj hrdý, že stvoril niečo ako cestoviny s vajcom a čo kuchyňa na chate dala.
jozka2
Myslim si,ze tato polievka nema chybu po preoslavovanej noci na chate sa da zjest aj glejta z hrnca a mali ranajky aj obed,zapijali vinom.
micanela
nahodou to vyzera dobre... netvarte sa tu, ze denne doma jete homara
alenka25
Hlavne, ze vam to na chate chutilo a ostatni nech si doma robia co chcu :)
motyka
No servirovanie nie veľmi vábne, ale chuťová skladba jedla dobrá. Môže to byť celkom chutné. Chválim 27 ročného fešáka - nasýtiť po fláme "chasu" chutne, pomerne lacno a rýchlo. Asi by som nemiešala do toho kečup. Na cestovinu a zeleninu len trochu masielka a k tomu tú výdatnú praženicu. K tomu niečo kyslé alebo štipľavé. Ale mladí majú radi kečup. Ja ho veľmi nemusím. Niekedy to doma určite vyskúšam. Držím Ti pri ďalšom varení palce.
pettr27
:) kto nevyskušal nevie ako to chutí :D ...a to sme neboli nadretý a chutilo !
weeluu
Wšetci ste nááramne múdri ako vždy!
"Recept pochádza zo Silvestrovskej chaty :)" toto Vám asi ušlo že? ale zhadzovať druhého je také "slovenske". Keby som bola na chate a ešte k tomu Silvestrovskej a toto mi niekto naserviruje na raňajky tak by som sa ešte aj tešila. Nie všetko čo je "iné" je "fuj"! By som chcela vidieť vašu kuchyňu.
julanda
My sme na intráku vložili medzi dva chleby plátok slaniny, ktorú vždy niekto z dediny doniesol, zabalili do alobalu a prešli niekoľkokrát žehličkou z oboch strán - a mali sme vynikajúcu opekanú slaninu bez toho, aby sme stáli v rade pri sporáku a potom prácne umývali riad.




SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia