Trnková pochúťka fotorecept

flavia - fotkaflavia, 28. októbra 2013
Trnková pochúťka (fotorecept)
Foto: flavia

Tak ako k letu patria jahody, k jeseni zas trnky. Vyzerajú ako malé slivky, či bobule hrozna. Na chuť sú niekedy veľmi trpké, ale jednoduchou úpravou ich môžte zmeniť na chutný jesenný dezert.

1
porcia
15 minút
príprava
5-10 minút
tepelná úprava

Suroviny


Moje poznámky

Prihlás sa do Varechy a zapisuj si svoje poznámky k receptom.

Postup

  1. 1

    Obrané trnky poriadne umyjeme, opláchneme.

    Trnková pochúťka (fotorecept) - obrázok 1
  2. 2

    Prevaríme,

    Trnková pochúťka (fotorecept) - obrázok 2
  3. 3

    a keď sú už popraskané scedíme.

    Trnková pochúťka (fotorecept) - obrázok 3
  4. 4

    A nakoniec hojne pocukrujeme. Najlepšie sú čo najteplejšie ;)

    Trnková pochúťka (fotorecept) - obrázok 4

Diskusia k receptu


Najsrdiečkovanejšie komentáre Ukáž celú diskusiu
ale pri tomto počasí.. veď tak dva týždne dozadu už aj mrzlo, nie ?? a musím povedať že boli chutné aj neuvarené, ale predsa som si ich takto pripravila, ako každý rok a pridala som aj pre ostatných podrobný fotopostup ;)
Pripada mi to ako cukor s trnkami....ked prekryjes ich chut cukrom, vlastne sa cpes cukrom, nie?