Vyprážané zemiakové placičky fotorecept
Foto: luwinka
Vyzerá to ako fašírky, ale sú to zemiakové placičky. Sú veľmi chutné.
porcie
Postup
-
1
Očistené surové zemiaky nakrájame na mesiačiky. Dáme ich variť, ale len do polomäkka. Necháme ich vychladnúť.
-
2
Potoch ich postrúhame na strúhadle.
-
3
Šunku pokrájame na malé kúsky a pridáme k nastrúhaným zemiakom.
-
4
Pridáme ďalšie ingredencie - korenie čierne mleté, syr nastrúhaný spolu s cesnakom, soľ, vajce, petržlenovú vňať, kôpor a múku.
-
5
Všetko spolu vymiešame. Ak sa cesto lepí, tak pridáme ešte trochu múky alebo strúhanky. V rukách vypracujeme placičky, ktoré ešte obalíme v múke.
-
6
Do panvice dáme olej a pomaly smažíme do zlatista z oboch strán.
-
7
Najlepšie chutia ešte teplé. Ale aj studené sú fajn. (V pozadí sú rožetky, ktoré som dnes upiekla.)
-
8
Zemiaková placička v reze.
Diskusia k receptu