Rizoto s kuracími krídlami fotorecept

izabella929 - fotkaizabella929, 23. augusta 2013

Podobné rizoto nám varievala naša maminka s králičím mäskom.. jedlo, ktoré nevyžadovalo veľa času a počas leta so sezónnou zelninou sme mali rýchly obed..od Zobraziť celý popisPodobné rizoto nám varievala naša maminka s králičím mäskom.. jedlo, ktoré nevyžadovalo veľa času a počas leta so sezónnou zelninou sme mali rýchly obed..od vtedy mám rada rizoto na všetky spôsoby...najradšej by som jedla rizoto s rizotom..

2
porcie
15 minút
príprava
45 minút
tepelná úprava

Suroviny

5 ks
1 ks
 podľa chuti
 štipka
200 g
1 lyž.
1 ks
250 ml




Postup

  1. 1

    Najprv som si pripravila základ...do rajnice som dala domácu bravčovú masť...pridala som pokrájanú cibuľu a mrkvu..

    Rizoto s kuracími krídlami (fotorecept) - obrázok 1
  2. 2

    keď sa orestovali, pridalala som umyté kuracie krídla..

    Rizoto s kuracími krídlami (fotorecept) - obrázok 2
  3. 3

    osolila, okorenila a pridala štipku červenej mletej papriky..

    Rizoto s kuracími krídlami (fotorecept) - obrázok 3
  4. 4

    pridala som sterilizovaný hrášok..a podliala vodou..

    Rizoto s kuracími krídlami (fotorecept) - obrázok 4
  5. 5

    takto som nechala variť krídla so zeleninou pol hodinu...a pridala som umytú ryžu..

    Rizoto s kuracími krídlami (fotorecept) - obrázok 5
  6. 6

    na malom plyne prikryté pokrievkou sa varilo rizoto 15 min...potom som plyn vypla, všetko jemne vareškou premiešala a nechala dojsť ryžu pod pokrievkou...hotové som servírovala a podávala k nemu uhorkovo-paradajkový šalát... robila som to presne tak, ako moja maminka...prajem vám dobrú chuť..

    Rizoto s kuracími krídlami (fotorecept) - obrázok 6

Diskusia k receptu

sracz
... vynikajúca, nezabudnuteľná vôňa a chuť mamičkinej kuchyne, umocnené nostalgickými spomienkami na bezstarostné detstvo! Milujem aj Tvoju "kuchyňu" milá @izabella929 lebo "dýcha" tou našou spopod Šibenej hory! Dúfam, že ju raz budem môcť "okoštovať i na živo"! Obdiv, úcta, pochvala z Des Moines Iowa, do "bessiedky" v LC!!!
kimlo
Ktory gurman Ta ma doma, ten ma hotovy poklad.. 5*
izabella929
@sracz...veru spomienky na detstvo sú tie najkrajšie.-)) nosila som krátke sukničky a dlhé hrubé vrkoče až po pás..na hlave jedna veľká červená stuha skladaná do tvaru ruže..najkrajšie spomienky, keď sme chodili susedovi na jabĺčka..večer sme sa zišli partia, chlapci podliezli plot a hádzali nám jabĺčka cez plot...ja som si zdvihla okraj sukničky a ukladala do kamky jabĺčka...potom chlapci vyliezli a spoločne sme si pochutnávali na jabĺčkach...haha a gazda behal po záhrade s palicou a hešil nás...ďakujem pekne za spomienky aj komentár.-)
eviana
@izabella929 , krásny recept a presne viem o čom tak pekne píšeš... maminkina kuchyňa sa do človeka zapíše na celý život, tie chute pokrmov našich mám s láskou pripravované nikto nepretromfne... mám veľmi rada Tvoje recepty a spôsob akým ich podávaš, vždy ma vieš tak úžasne usmiať a samozrejme aj inšpirovať svojou skvelou kuchyňou... veľký potlesk Tvojmu delikátnemu rizotku :)
manya
vyriešila si mi zajtrajší problém, rizoto môžem a už dávno nebolo, robím ako ty, rôzne kombinácie aj bez mäsa, len viac druhov zeleniny, ale niet nad klasiku našich mám.




SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia