Foto: izabella929
Podobné rizoto nám varievala naša maminka s králičím mäskom.. jedlo, ktoré nevyžadovalo veľa času a počas leta so sezónnou zelninou sme mali rýchly obed..od Zobraziť celý popisPodobné rizoto nám varievala naša maminka s králičím mäskom.. jedlo, ktoré nevyžadovalo veľa času a počas leta so sezónnou zelninou sme mali rýchly obed..od vtedy mám rada rizoto na všetky spôsoby...najradšej by som jedla rizoto s rizotom..
porcie
príprava
tepelná úprava
Postup
-
1
Najprv som si pripravila základ...do rajnice som dala domácu bravčovú masť...pridala som pokrájanú cibuľu a mrkvu..
-
2
keď sa orestovali, pridalala som umyté kuracie krídla..
-
3
osolila, okorenila a pridala štipku červenej mletej papriky..
-
4
pridala som sterilizovaný hrášok..a podliala vodou..
-
5
takto som nechala variť krídla so zeleninou pol hodinu...a pridala som umytú ryžu..
-
6
na malom plyne prikryté pokrievkou sa varilo rizoto 15 min...potom som plyn vypla, všetko jemne vareškou premiešala a nechala dojsť ryžu pod pokrievkou...hotové som servírovala a podávala k nemu uhorkovo-paradajkový šalát... robila som to presne tak, ako moja maminka...prajem vám dobrú chuť..
Diskusia k receptu