Foto: bogar
no mala som doma hovädzie hovorím čo s ním , maďarský guláš? ee to sme mali nedávno , tak som skúsila toto :) ... Zobraziť celý popisno mala som doma hovädzie hovorím čo s ním , maďarský guláš? ee to sme mali nedávno , tak som skúsila toto :) ...
porcie
príprava
tepelná úprava
Postup
-
1
tu som si nachystala surovinky :)
-
2
hovädzie mäso som umyla a osušila kuchynskou utierkou , ostrým nožom som do mäsa urobila dierky a naplnila ich raz cesnakom a raz slaninou, :)
-
3
... na olivovom oleji som si spenila cibuľku a zvýšila sa mi aj slanina tak som ju tam prihodila keď dostane cibuľa a slanina správnu farbu pridala som koreniny ( rascu, majorán, kari, bazalku, čierne korenie, soľ) :) a.......
-
4
.....hneď do opraženej cibuli a slaniny som pridala celý kus našpikovaného mäsa a poopekala som ho z každej strany .........
-
5
takto vyzerá opražené a môžme pridať zeleninu......
-
6
pridala som mrkvu , petržlen celý ale aj vňať, zeler, 2 strúčiky cesnaku, mrkvu, polovicu citróna, bobkový list, a zaliala som to horúcou vodou.
-
7
mäso som varila asi 2 hod, v zakrytom hrnci ... potom som ho vybrala spolu aj s polkou citróna a bobkovým listom zvyšok som rozmixovala ponorným mixérom, pridala som smotanu na varenie rozmiešanú s lyžicou múky..........
-
8
omáčku som ochutnala a zdala sa mi kyslastá tak som pridala trochu cukru. Mäso som nakrájala na plátky a pridala späť do omáčky...nechala prevrieť, ešte lyžička horčice a prajem dobrú chuť :)
Takto som si zvykla preto, že naše dcéry reklamovali, že kus mäsa udusený v celku a potom pokrájaný im chutí ako varené hovädzie mäso a to teda z duše neznášali (oni ho síce zjedli, lebo vždy som im to mäso do niečoho prepašovala, tak o tom nevedeli a ešte si aj pochvaľovali).
Ináč, Bogar aj tak nerobila sviečkovú ako takú, len na jej podobu to mäso spravila, takže je to niečo iné.
Tento recept je na spôsob sviečkovej, takže troška zmeny nezaškodí.