Hovädzie na štýl sviečkovej podľa Bogar-a

bogar - fotkabogar, 1. októbra 2011
Hovädzie na štýl sviečkovej podľa Bogar-a
Foto: bogar

no mala som doma hovädzie hovorím čo s ním , maďarský guláš? ee to sme mali nedávno , tak som skúsila toto :) ... Zobraziť celý popisno mala som doma hovädzie hovorím čo s ním , maďarský guláš? ee to sme mali nedávno , tak som skúsila toto :) ...

4-6
porcie
20 minút
príprava
160 minút
tepelná úprava

Suroviny

1 ks
 na špikovanie
6 strúčikov na prešpikovanie
1/2 ks
Koreniny:
  sušená
1 lyžička




Postup

  1. 1

    tu som si nachystala surovinky :)

    Hovädzie na štýl sviečkovej podľa Bogar-a - obrázok 1
  2. 2

    hovädzie mäso som umyla a osušila kuchynskou utierkou , ostrým nožom som do mäsa urobila dierky a naplnila ich raz cesnakom a raz slaninou, :)

    Hovädzie na štýl sviečkovej podľa Bogar-a - obrázok 2
  3. 3

    ... na olivovom oleji som si spenila cibuľku a zvýšila sa mi aj slanina tak som ju tam prihodila keď dostane cibuľa a slanina správnu farbu pridala som koreniny ( rascu, majorán, kari, bazalku, čierne korenie, soľ) :) a.......

    Hovädzie na štýl sviečkovej podľa Bogar-a - obrázok 3
  4. 4

    .....hneď do opraženej cibuli a slaniny som pridala celý kus našpikovaného mäsa a poopekala som ho z každej strany .........

    Hovädzie na štýl sviečkovej podľa Bogar-a - obrázok 4
  5. 5

    takto vyzerá opražené a môžme pridať zeleninu......

    Hovädzie na štýl sviečkovej podľa Bogar-a - obrázok 5
  6. 6

    pridala som mrkvu , petržlen celý ale aj vňať, zeler, 2 strúčiky cesnaku, mrkvu, polovicu citróna, bobkový list, a zaliala som to horúcou vodou.

    Hovädzie na štýl sviečkovej podľa Bogar-a - obrázok 6
  7. 7

    mäso som varila asi 2 hod, v zakrytom hrnci ... potom som ho vybrala spolu aj s polkou citróna a bobkovým listom zvyšok som rozmixovala ponorným mixérom, pridala som smotanu na varenie rozmiešanú s lyžicou múky..........

    Hovädzie na štýl sviečkovej podľa Bogar-a - obrázok 7
  8. 8

    omáčku som ochutnala a zdala sa mi kyslastá tak som pridala trochu cukru. Mäso som nakrájala na plátky a pridala späť do omáčky...nechala prevrieť, ešte lyžička horčice a prajem dobrú chuť :)

    Hovädzie na štýl sviečkovej podľa Bogar-a - obrázok 8

Diskusia k receptu

sovka62
Aj ja robievam hovädzie na spôsob sviečkovej, ale mäso najprv pokrájam na plátky, potom poopekám a pridávam zeleninu, v podstate pokračujem ako ty, len cesnak do sviečkovej nedávam.
Takto som si zvykla preto, že naše dcéry reklamovali, že kus mäsa udusený v celku a potom pokrájaný im chutí ako varené hovädzie mäso a to teda z duše neznášali (oni ho síce zjedli, lebo vždy som im to mäso do niečoho prepašovala, tak o tom nevedeli a ešte si aj pochvaľovali).
evanaaa
Cesnak ani ja nedávam, ale Sovka, ak by si mäso po opečení vložila do rúra, aj so zeleninou, nemalo by už mať tú chuť vareného mása, skús. Alebo to tak robíš? Ináč, na orig. sviečkovú by sa nemalo dusiť na plameni ale piecť v rúre. Ja dokonca nedávam ani tú slaninu, lebo raz som špikovala, alke taá chuť slaniny mi nešmakovala.
Ináč, Bogar aj tak nerobila sviečkovú ako takú, len na jej podobu to mäso spravila, takže je to niečo iné.
hubata
Inak najlepšie sa hovädzie mäso urobí v tlakovom hrnci: všetky chute prejdú do neho, je mäkučké, oveľa chutnejšie ako keď sa varí cca 2 hodiny v obyčajnom hrnci. Mne tiež ako aj @sovka62 nechceli deti veľmi hovädzie mäso, ale keď som im ho vytiahla z kuchty, posolila a dala k televízii k Matelkovi, tak ho zblajzli aj so zeleninou a bolo upratané.
Tento recept je na spôsob sviečkovej, takže troška zmeny nezaškodí.
bogar
ano ano nerobila som klasicku svieckovu len nejaky experiment ktory som musela nejako pomenovat a ked som to mala na tanieri mi to pripomenulo sviečkovu :) takze tak :) a juj keby ze mam tlakáč som šťastná :)
anka64
tiež sa chystám zajtra niečo ako sviečkovú a možno vyskúšam,robím ju v tlakovom hrnci :)




SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia