Plnená paprika so zajačím mäsom a pohánkou
Jozef Šaulík
šéfkuchár hotela Park v Piešťanoch, 14. apríla 2010
šéfkuchár hotela Park v Piešťanoch, 14. apríla 2010
Foto: Pravda - Ľuboš Pilc
Postup
-
1
Cibuľku pokrájame nadrobno a osmažíme na oleji do zlatista. Pridáme vykostené a na drobné kocky pokrájané zajačie mäso (môžeme použiť zajačie predné, ktoré je menej kvalitné a húževnaté) a spolu krátko podusíme. Pridáme soľ, mleté čierne korenie a cesnak.
- 2
Keď je mäso mäkké, pridáme pohánku, dobre premiešame a necháme 5 minút odstáť. Očistenú papriku naplníme hotovou zmesou a pečieme v rozpálenej rúre tridsať minút pri teplote 160 o C.
- 3
NÁŠ TIP: Plnené papriky sú známe a obľúbené jedlo. Do plnky môžete použiť aj mleté bravčové mäso a predvarenú ryžu. S králičím mäsom je však diétnejšia. Klasická plnená paprika sa podáva s rajčinovou omáčkou.
Tipy na recepty z Varechy
SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia
Tipy na články z Varechy
- 2
Diskusia k receptu