Vynikajúca horčica

boxik - fotkaboxik, 15. augusta 2012

Suroviny

1 kg
1 kg
1 kg
10 strúčikov
3 až 6 kusov
2 dcl
2 dcl
1/2 balenia




Postup

  1. 1

    Cibuľu pokrájame ,papriky zbavíme jadier a pokrájame ,paradajky pokrájame,cesnak pokrájame a spolu s ostatnými surovinami dáme variť asi 1 hodinu / viac nevadí bude hustejšia /.

  2. 2

    Rozmixujeme a prepasírujeme a ešte horúce plníme do pohárov.

  3. 3

    Sterilizujeme 20 minút

Diskusia k receptu

medulienka122
škoda, že tam ide predsa len tá horčica - z neznámeho dôvodu mi nerobí dobre, preto som sa najprv potešila tvojmu receptu.. aj tých feferoniek je na mňa moc:-),ostatní sa možno potešia tvojmu recpt. ...
boxik
Škoda ,že ti nerobí horčica dobre ,pretože tie feferónky nie su povinné aj keď s nimi je to príjemne pikantné.Inak ,tento recept už robím niekoľko rokov ,vždy dve dávky a v celom mojom okolí je veľmi úspešný a všetkým chutí,tak som sa chcel s ním podeliť.Možno na budúce ti niečo sadne.
2010
@medulienka122 , prave pozeram a tu na Vareche nie je recept na horcicu, horcicovu z horcicovych semienok bez chemikalii , inak sa da doma lahko vyrobit.
2010
Vyrobene , prekvapujuco jednoduche vyrobit horcicu zo semienok ( biele , cierne ), vinny ocot , sol, cukor , ziadne chemikalie len treba par dni odlezat , potom pridam treba aby presla chutami.


babinka
@2010 , zaujima ma tvoj recept na horcicu bez pridania horcice, pretoze ja tu horcicu tzv. slovenskej chuti nemam, aj ked asi ani tvoja nebude celkom taka, ale je bez chemie, tak by som to skusila. Dakujem
2010
@babinka , robil som , je vyborna ale treba sa s tym pohrat a pridavat koreniny a octy-cukor atd. lebo tie co sa predavaju maju uz len tak 25% horcicovych semienok zvysok su prisady ( fotka co som pridal je zla neprepol som fotak fluro ). Robil som podla tohto receptu , co nespominaju ked pridas teplu vodu tak horcicu zjemnis . ked das studenu ostane ostra , ocot ju konzervuje.



babinka
@2010 diky za pohotovu odpoved, pozriem sa po chybajucich surovinach (turmeric a black seed tusim, ostatne by bolo doma)a vyskusam, dakujem ti pekne za link




SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia