Tvarohové knedle s jahodami

šéfkuchár Michal Pažák
Executive Chef skupiny Al dente Group (reštaurácie Prešburg, Al dente a Cantina v Bratislave), 4. novembra 2010
Tvarohové knedle s jahodami
Foto: Pravda - Ľuboš Pilc
4
porcie

Suroviny

300 g
3 dl
900 g
1 kg
300 g, strúhaný
300 g
300 g, na poliatie knedlí
100 g, do cesta
3 ks
 štipka




Postup

  1. 1

    Zmäknuté maslo vyšľaháme metlou a pridáme k nemu vajcia, soľ, prelisovaný mäkký tvaroh a väčšiu časť mlieka. Zmes starostlivo rozmiešame, pridáme hrubú múku (trochu múky si necháme na posypanie dosky a vaľkanie cesta).

  2. 2

    Do cesta prilejeme zvyšok mlieka a cesto vypracujeme a vyvaľkáme na tenší plát, nakrájame na štvorčeky asi 4x4 cm a na ne kladieme opláchnuté jahody, ktoré starostlivo zabalíme a vytvarujeme knedle.

  3. 3

    Knedle vkladáme do vriacej, mierne osolenej vody a pomaly varíme, premiešame, aby sa neprichytili ku dnu nádoby. Varíme približne 5 minút. Pred podávaním posypeme knedle nastrúhaným tvarohom a práškovým cukrom a prelejeme rozpusteným maslom.

Diskusia k receptu

niky13
mňam... takéto dobroty môžem papať každý deň...
jjanosik
Nadherne knedle! Mozno do takeho cesta budu dobre i jablcka alebo susene slivky? Skusim tento weekend ich spravit.




SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia