Tvarohové knedle s jahodami
šéfkuchár Michal Pažák
Executive Chef skupiny Al dente Group (reštaurácie Prešburg, Al dente a Cantina v Bratislave), 4. novembra 2010
Executive Chef skupiny Al dente Group (reštaurácie Prešburg, Al dente a Cantina v Bratislave), 4. novembra 2010
Foto: Pravda - Ľuboš Pilc
4
porcie
porcie
Suroviny
300 g |
|
3 dl |
|
900 g |
|
1 kg |
|
300 g, strúhaný |
|
300 g |
|
300 g, na poliatie knedlí |
|
100 g, do cesta |
|
3 ks |
|
štipka |
|
Postup
-
1
Zmäknuté maslo vyšľaháme metlou a pridáme k nemu vajcia, soľ, prelisovaný mäkký tvaroh a väčšiu časť mlieka. Zmes starostlivo rozmiešame, pridáme hrubú múku (trochu múky si necháme na posypanie dosky a vaľkanie cesta).
- 2
Do cesta prilejeme zvyšok mlieka a cesto vypracujeme a vyvaľkáme na tenší plát, nakrájame na štvorčeky asi 4x4 cm a na ne kladieme opláchnuté jahody, ktoré starostlivo zabalíme a vytvarujeme knedle.
- 3
Knedle vkladáme do vriacej, mierne osolenej vody a pomaly varíme, premiešame, aby sa neprichytili ku dnu nádoby. Varíme približne 5 minút. Pred podávaním posypeme knedle nastrúhaným tvarohom a práškovým cukrom a prelejeme rozpusteným maslom.
Tipy na recepty z Varechy
SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia
Tipy na články z Varechy
- 2
Diskusia k receptu