Variácia na sabayon

Juraj Hruška
šéfkuchár hotela Premium v Bratislave, 2. septembra 2010
Variácia na sabayon
Foto: Pravda - Ľuboš Pilc
15 minút
príprava

Suroviny

5 ks
1 PL
1 dl

Moje poznámky

Prihlás sa do Varechy a zapisuj si svoje poznámky k receptom.

Postup

  1. 1

    Žĺtka, cukor a víno dáme do misy a šľaháme nad parou, kým sa nevytvorí krémovo–penistá hmota.

  2. 2

    Potom jednu polovicu dáme do zapekacej misky alebo pohárika, posypeme cukrom a dáme zapiecť do rúry, kým sa neskaramelizuje cukor.

  3. 3

    Na vrch dáme napríklad jahodové carpacio, druhú polovicu ešte teplého sabayonu zas môžeme doplniť piškótou a sezónnym ovocím.

Diskusia k receptu

2 komentáre k receptu
Mama nám to občas robila, u nás sa nepil alkohol, tak len, ak nám niekto dal trochu vína, ale je to vlastne vínné šodó, jedli - pili sme to aj my s piškótami, dobrotka!

Pridaj komentár k receptu: