Variácia na sabayon
Juraj Hruška
šéfkuchár hotela Premium v Bratislave, 2. septembra 2010
šéfkuchár hotela Premium v Bratislave, 2. septembra 2010
Foto: Pravda - Ľuboš Pilc
15 minút
príprava
príprava
Postup
-
1
Žĺtka, cukor a víno dáme do misy a šľaháme nad parou, kým sa nevytvorí krémovo–penistá hmota.
- 2
Potom jednu polovicu dáme do zapekacej misky alebo pohárika, posypeme cukrom a dáme zapiecť do rúry, kým sa neskaramelizuje cukor.
- 3
Na vrch dáme napríklad jahodové carpacio, druhú polovicu ešte teplého sabayonu zas môžeme doplniť piškótou a sezónnym ovocím.
Tipy na recepty z Varechy
SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia
Tipy na články z Varechy
- 2
Diskusia k receptu