Foto: marianne
...moja oblubena, zdrava,vyzivna a husta.
porcií
príprava
tepelná úprava
Suroviny
100-150 g (namocene den vopred) |
|
250 g čerstvá |
|
1 ks vacsia |
|
1+1 ks (vacsie kusy) |
|
1+1/2 CL +trosku feniklu |
|
2 ks velke |
|
1 ks |
|
1 PL na zatrepku(spaldova) |
|
1 PL cerstva alebo susena |
|
2 PL alebo mast(vegani vynechaju) |
|
2-3 struciky |
|
podla potreby:-) |
|
2 ks (nemusia byt) |
|
Postup
-
1
Na oleji spenime nadrobno pokrajanu cibulu.Pridame namocene krupky a oprazime,pridame sol,korenie,rascu s feniklom.Podlejeme takym mnozstvom vody,kolko chceme polievky.A varime pokial krupky nezmaknu.
- 2
Ked su krupky uz skoro uvarene,pridame pokrajanu hlivu ustricovu,na kocky mrkvu s petrzlenom, pokrajane zemiaky, chilli papricku a povarime,kym zeleninka nezmakne.Urobime jemnu zatrepku z muky a trosku vody a vlejeme do polievky.
- 3
Na zaver vsypeme majoranku a roztlacime cesnak.Stiahneme z ohna a uz nevarime.Mojmu drahemu este do taniera dam opracene parky,musi mu to voniat masom:-),ale kto chce parky prida priamo do varu so zeleninou. Dobru chut.
Tipy na recepty z Varechy
SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia
Tipy na články z Varechy
- 2
takéto jedlá vyzerajú dobre v tmavomodrých, či tmavohnedých miskách, najmä na foto
a skús to aj s tou restovanou pečeňou, ak ju máš rada, vedˇ je pomaly lacnejšia ako párky a nás, chlapov, mäsko vždy poteší.....
ak zoženieš tú misku, budeš spokojná, ten kontrast dá jedlu zlatistý nádych a nám, maškrtníkom, dodá zasa tmavomodrá rýchlejšie pocit sýtosti, takže postačí zjesť iba dve porcie:)))