Krúpková polievka s hlivoufotorecept

marianne - fotkamarianne, 8. novembra 2011
Krúpková polievka s hlivou(fotorecept)
Foto: marianne

...moja oblubena, zdrava,vyzivna a husta.

6
porcií
15min minút
príprava
50 minút
tepelná úprava

Suroviny

100-150 g (namocene den vopred)
250 g čerstvá
1 ks vacsia
1+1 ks (vacsie kusy)
1+1/2 CL +trosku feniklu
2 ks velke
1 ks
1 PL na zatrepku(spaldova)
1 PL cerstva alebo susena
2 PL alebo mast(vegani vynechaju)
2-3 struciky
podla potreby:-)
2 ks (nemusia byt)




Postup

  1. 1

    Na oleji spenime nadrobno pokrajanu cibulu.Pridame namocene krupky a oprazime,pridame sol,korenie,rascu s feniklom.Podlejeme takym mnozstvom vody,kolko chceme polievky.A varime pokial krupky nezmaknu.

  2. 2

    Ked su krupky uz skoro uvarene,pridame pokrajanu hlivu ustricovu,na kocky mrkvu s petrzlenom, pokrajane zemiaky, chilli papricku a povarime,kym zeleninka nezmakne.Urobime jemnu zatrepku z muky a trosku vody a vlejeme do polievky.

  3. 3

    Na zaver vsypeme majoranku a roztlacime cesnak.Stiahneme z ohna a uz nevarime.Mojmu drahemu este do taniera dam opracene parky,musi mu to voniat masom:-),ale kto chce parky prida priamo do varu so zeleninou. Dobru chut.

    Krúpková polievka s hlivou(fotorecept) - obrázok 3

Diskusia k receptu

babina28
výborný postup pri varení,čo povieš keď použijem iné hríby?
marianne69
@babina28 ,kludne pouzi ake mas po ruke,tuto polievku varieval moj otec a pouzil bud cerstve alebo susene,nikde nie je napisane,ze to musi byt zrovna hliva.Ja som ju pouzila,pretoze ju mam velmi rada a mala som ju v chladnicke...
danculka
Tiež si nosím z PL,máme ju všetci radi,,výborná polievočka...
jamarlen
dnes sme mali a miesto párkov sme dali orestované plátky kuracích pečienok...skvelé to bolo, trošku majoránky a rasce na pečienkach tomu dodalo v kombinácii s krúpkami príchuť trochu pripomínajúcu žobrácku zabíjačkovú kašu
marianne69
@jamarlen ani nevies aku radost si mi spravil,ta polievka nevyzera ktovieako vabne,ale je vyborna,ale nabuduce asi vymenim petrzlenovu vnat za majoranku aj ja,pasuje tam viac z sa mi zda a pozmenim to aj v recepte:-)
jamarlen
@marianne69 , aj ty si ma potešila svojou odpoveďou, veď aj na to je tu tento portál:)
takéto jedlá vyzerajú dobre v tmavomodrých, či tmavohnedých miskách, najmä na foto
a skús to aj s tou restovanou pečeňou, ak ju máš rada, vedˇ je pomaly lacnejšia ako párky a nás, chlapov, mäsko vždy poteší.....
jamarlen
aj pečeňové guľočky by možno boli dobré, len som bol lenivý a vonku bolo dnes naozaj krásne, tak sme boli s malou vonku...
ak zoženieš tú misku, budeš spokojná, ten kontrast dá jedlu zlatistý nádych a nám, maškrtníkom, dodá zasa tmavomodrá rýchlejšie pocit sýtosti, takže postačí zjesť iba dve porcie:)))
marianne69
urcite by boli skvele,no neviem co s tymi porciami,my sa jej nevieme dojest,veru uz ju aj z hrnca vyjedali:-))) ale potom vymenim foto,ked to pekne ukaze...ale je prekrasna jesen,to je fakt,davno si taku nepamatam
margaretka28
@marianne , tak som ju dnes uvarila, len párky som vynechala, je výborná, už som mala 2 taniere po 2 naberačky, druhé ani nechcem, dakujem za recept a ak sa tu už neukážem, maj sa dobre.:-)
marianne
..sa tesim,ze chutila @margaretka ,ma nestvi, nebudeme sa vsetci dekovat,neprezivaj to tak vies,ze si moja oblubena:-) dam ti aspon email nerada by som s tebou stratila kontakt. mchrenscova@gmail.com
marianne
napis mi svoj,prislo mi,ze ti spravu poslali naspat,idem to skontrolovat




SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia