...moja oblubena, zdrava,vyzivna a husta.
porcií
príprava
tepelná úprava
Suroviny
| 100-150 g (namocene den vopred) | 
                                                             | 
                                                    
| 250 g čerstvá | 
                                                             | 
                                                    
| 1 ks vacsia | 
                                                             | 
                                                    
| 1+1 ks (vacsie kusy) | 
                                                             | 
                                                    
| 1+1/2 CL +trosku feniklu | 
                                                             | 
                                                    
| 2 ks velke | 
                                                             | 
                                                    
| 1 ks | 
                                                             | 
                                                    
| 1 PL na zatrepku(spaldova) | 
                                                             | 
                                                    
| 1 PL cerstva alebo susena | 
                                                             | 
                                                    
| 2 PL alebo mast(vegani vynechaju) | 
                                                             | 
                                                    
| 2-3 struciky | 
                                                             | 
                                                    
| podla potreby:-) | 
                                                             | 
                                                    
| 2 ks (nemusia byt) | 
                                                             | 
                                                    
Postup
- 
                                                    1
                                                    
Na oleji spenime nadrobno pokrajanu cibulu.Pridame namocene krupky a oprazime,pridame sol,korenie,rascu s feniklom.Podlejeme takym mnozstvom vody,kolko chceme polievky.A varime pokial krupky nezmaknu.
- 2
 Ked su krupky uz skoro uvarene,pridame pokrajanu hlivu ustricovu,na kocky mrkvu s petrzlenom, pokrajane zemiaky, chilli papricku a povarime,kym zeleninka nezmakne.Urobime jemnu zatrepku z muky a trosku vody a vlejeme do polievky.
- 3
 Na zaver vsypeme majoranku a roztlacime cesnak.Stiahneme z ohna a uz nevarime.Mojmu drahemu este do taniera dam opracene parky,musi mu to voniat masom:-),ale kto chce parky prida priamo do varu so zeleninou. Dobru chut.
                                                    
Tipy na recepty z Varechy
Tipy na články z Varechy
 - 2
 

                                                    




                                                        
                                                    
 


takéto jedlá vyzerajú dobre v tmavomodrých, či tmavohnedých miskách, najmä na foto
a skús to aj s tou restovanou pečeňou, ak ju máš rada, vedˇ je pomaly lacnejšia ako párky a nás, chlapov, mäsko vždy poteší.....
ak zoženieš tú misku, budeš spokojná, ten kontrast dá jedlu zlatistý nádych a nám, maškrtníkom, dodá zasa tmavomodrá rýchlejšie pocit sýtosti, takže postačí zjesť iba dve porcie:)))