Foto: darinocka
Takto upravené tofu patrí už pár rokov medzi naše obľúbené pochúťky.Najmä syn sprace celý kus na posedenie.Zdravá mňamka,aj keď nie najlacnejšia.
porcie
príprava
tepelná úprava
Postup
-
1
Očistenú cibuľu pokrájame nadrobno,cesnak prelisujeme a väčšiu časť ponecháme do zmesi na potretie,podobne aj pálivú papriku.
-
2
Na pokrájanej cibuli rozpustíme droždie,keď začne voňať,pridáme podľa chuti korenia a tofu na zmesi z oboch strán opečieme.Podlejeme vodou (asi pol deci).Prikryjeme a dusíme z každej strany asi 5 minút.Tofu vyberieme na tanier,zmes vydusíme na hustotu nátierky.Pridáme zbytok prelisovaného cesnaku,štipľavú papriku,pre farbu trošku paprikovej pasty.Týmto potrieme tofu zo všetkých strán,môžme posypať pažítkou alebo cibuľovou vňaťou.Podávame teplé alebo studené s chlebíkom a zapíjame podľa chuti - mliekom alebo pivom,či vínom.
mi robime trochu inac po azijsky ze ho marinujeme popredu aby sa este viac napilo a nabralo chut.
varecha.pravda.sk/recepty/azijsky-tofu-burger/6650-pouzi....
vopred marinované tofu je chuťovo lepšie.