Tofu ako paprikovaný bôčik

darinocka - fotkadarinocka, 26. mája 2010
Tofu ako paprikovaný bôčik
Foto: darinocka

Takto upravené tofu patrí už pár rokov medzi naše obľúbené pochúťky.Najmä syn sprace celý kus na posedenie.Zdravá mňamka,aj keď nie najlacnejšia.

4
porcie
5 minút
príprava
20 minút
tepelná úprava

Suroviny

2 ks
2 ks
1 ks
2-3 PL
5 strúčikov
0,5 cl




Postup

  1. 1

    Očistenú cibuľu pokrájame nadrobno,cesnak prelisujeme a väčšiu časť ponecháme do zmesi na potretie,podobne aj pálivú papriku.

    Tofu ako paprikovaný bôčik - obrázok 1
  2. 2

    Na pokrájanej cibuli rozpustíme droždie,keď začne voňať,pridáme podľa chuti korenia a tofu na zmesi z oboch strán opečieme.Podlejeme vodou (asi pol deci).Prikryjeme a dusíme z každej strany asi 5 minút.Tofu vyberieme na tanier,zmes vydusíme na hustotu nátierky.Pridáme zbytok prelisovaného cesnaku,štipľavú papriku,pre farbu trošku paprikovej pasty.Týmto potrieme tofu zo všetkých strán,môžme posypať pažítkou alebo cibuľovou vňaťou.Podávame teplé alebo studené s chlebíkom a zapíjame podľa chuti - mliekom alebo pivom,či vínom.

Diskusia k receptu

sandratamer
Tiež si myslím, že lepšie by bolo tofu pred oprážaním v tej zmesi namarinovať.. Ale ako nápad výborné!
darinocka
Myslela som to ako rýchlovku.Máte pravdu,vopred marinované sójové výrobky sú oveľa chutnejšie.Ďakujem.
etulik
Tofu je potravina mojho jedalneho lístka, som rada, že budem mat jeden novy, a vyzera to fajnovo. Uz sa mi slinky zbiehajú, urobim to urcite este tento tyzden.
bojar
nech si každý je čo mu chutí, ale prečo ako bočik? keď chce niekto byť vegetariánom nepotrebuje si potraviny prirovnávať k masu
tinca
@bojar práve o tom sú recepty, že aj tí čo nemôžu /zdravotne/,tak si aspoň takto navodia chuť. @darino čka krásne fotto. Ja so objavila nedávno v obchode zdravej výživy zeleninové tofu, má krásnu štruktúru, ale je v mraziaku a dám si ho do zeleninového šalátu.
darinocka
Ahoj Frezia68,ďakujem Ti za gratuláciu,nebyť Teba,ani neviem,že som vyhrala.Moja radosť je o to väčšia,že je to prvá výhra v mojom živote.
malusa
Preco sa neda pridat recept do kk, je tam nejake varovanie!
paveljrk
Robíme niečo podobné,len tofu marinujeme pred tepelnou úpravou.Má výraznejšiu chuť.
zirafninka1
Robievam ho podla tohto receptu.dakujem!je uzasne a vzdy ho neviem prestat jest :) Co sa tu popisalo o marinovani je o niecom inom.to uz nie je ono.. U rodicov sa paprikovany bocik robieval, tak viem o com je rec :)
darinocka
Vďaka za kladnú odozvu.Aj u nás je problém s delením "bôčika". Musím pripraviť kus na hlavu,inak ten,kto nie je dosť rýchly,má smolu! ;p
zirafninka1
Toto si presne pamatam z detstva:) Kazdy dostal svoj kus a nevedel prestat :) Ja uz maso nejem, takze tento recept ma uplne dostal.
kuchticka
@darinocka , ja citam tvoj recept az dnes. Tofa dopni nas jedalny listok o potrebnu biekovinu namiesto masa a ja ju pouzivam tiez -mojim sposobom. Chcem sa iba spytat na formu - hutnost tej tofu, ktoru pouzivate na Slovensku. Ja pouzivam TOFU ktora je makka a musi sa nechat dobre vykvapkat, skoro vyzmykat kym ju idem pripravovat. Este nechat na papierovom obrusku nejaky cas, aby ta voda v ktorej je tofu nalozena mohla vyschnut. Prave dnes som robila tofu s osmazenou cibulkou, cesnakom a kari korenim. Priloha - varene zemiaky, brokolica. Vdaka za odpoved.
darinocka
Ahoj @kuchti čka!Tofu,ktoré sa predáva na SK ma hustejšiu konzistenciu,asi ako tvaroh,ktorý sa dá krájať na plátky a nerozpadne sa.Keď máš mäkké tofu,skús ho dať do sitka alebo gázy,položiť naň tanierik alebo doštičku a zaťažiť,aby z neho vytiekla prebytočná tekutina.Asi ako sa robí domáci tvaroh.Ozvi sa,ako sa Ti podarilo vyriešiť situáciu. ;)
kuchticka
Ja nasu tofu tiez rozkrajam na platky, lenze ju musim velmi dlho nechat odstriedit z vody. U nas je vela druhov tejto sojovej vyzivy. Predavaju tiez taku tvrdu, hotovu pouzit hned bez akejkolvek pripravy. Ale ta je dost draha a ja chcem moju pouzit podla mojej chuti. Vdaka za odpoved.
daguska
Urobila som dnes podla tvojho receptu,len som dala iba jednu kocku drozdia,tu cerstve nie je teke bezne,cesnak len3 struciky a zabudla som na sojovu omacku.Teda "skoro" podla teba.Je to velmi chutne.Hoci nie tak pekne,ako tvoje. Aj tofu je inaksie.Vyskusajte.
tamik
ták toto je jedno z najlepších tofu akých som si kedy pripravila :)




SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia