Vyprážaný údený syr alebo syrové kroketky

sonulienka - fotkasonulienka, 23. septembra 2011

Takto vyprážam syr a je to naše obľúbené jedlo.

20-30 minút
príprava
10 minút
tepelná úprava

Suroviny

 strúhaný




Postup

  1. 1

    Údený syr postrúham na jemných slzičkách, pridám vajíčko urobím guličky a obalím v strúhanke a možeme vyprážať Ako prílohu mávame hranolky v tomto prípade malé opekané zemiačiky a tatarskú omáčku.

  2. 2

    Niekedy robím aj tak, že zmiešam syr a žĺtko. Bielko do tuha vyšľahám a primiešam do tejto hmoty a robím guličky ktoré obalím v strúhanke. Každý si može vybrať ako chce alebo ako mu chutí.

Diskusia k receptu

hubata
Pekné, chutné ..... samé guličky. Ešte aj rajčinky. Si šikuľka!
sylvinka
Robievam tieto syrové gulôčky,ale nie z údeného syra. Vyskúšam aj takto.Tie bobuľky medzi tým sú hrozno?
3sandra3
nepoznám tento spôsob vyprážaného syra... ale je úžasný,, , skúsim
sonulienka
sylvinka - to sú malé zemiačiky dala mi ich suseda práve ich vykopali.Ale niekedy ich kupúvam sj na trhu
sonulienka
jej sylvinka asi som Ťa zle pochopila tie žlté a červené sú paradajky
tatranka
Tiež som tento týždeň mala takéto malinké opekané zemiačiky.Veľmi sa vždy na ne teším.Mali sme ich s acitkom,maslom a bryndzou,slaninkou a cibuľkou.Klasický ľahký slovenský obedík.Skúsim si urobiť aj tvoje syrové guličky.
sonulienka
tatranka a dogagador - ak postrúhate ten správny syr tak určite je to veľmi dobré aj pri oslavách ako jednohubky alebo aj ako hlavné jedlo ja inak syr nevyprážam. U nás dostať TEKOVSKÝ údený syr a ten je na to najlepší ako som skúsila.
diabambulka
úžasné a údený má svoju špecifickú chuť, chcem sa opýtať na akom hrubom strúhadle strúhaš ten syr, na strúhadle na jablká či na jenmom strúhadle ako mrkvu?
sonulienka
diabambulka áno na tom jemnom strúham syr a ešte sa može urobiť aj tak, že sa syr a žĺtka vymiešajú a do toho sa dajú vyšľahané bielka niekedy robím tak a inokedy zas tak ako som uviedla. Neviem síce či som v postupe dobre napísala vymieša sa len syr a vajíčko urobia sa guličky a obalia sa v strúhanke. Upravím postup v recepte.
kavicka
vyzerá to lákavo ,ani ja som to ešte takto nerobila ,ale chcem sa spýtať,to jedno vajíčko ide asi na koľko syra?alebo takto, keby som to chcela robiť pre 5-6osôb koľko asi syra a vajec ?
sonulienka
podľa toho akí ste jedáci ale určite pol kilo syra a viac. vajíčka aspoň 3. určite treba dať tie tri , tak aby to nebolo veľmi riedke, také aby sa dala formovať gulička a obaliť do strúhanky.




SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia