Zapečená kvaka fotorecept
Foto: kvakac
Bol to obľúbený recept recept mojej starkej. Ak teraz pozerá z hora, tak sa spokojne usmieva, že som to pre rodinu uvaril aj ja. Zobraziť celý popisBol to obľúbený recept recept mojej starkej. Ak teraz pozerá z hora, tak sa spokojne usmieva, že som to pre rodinu uvaril aj ja. Pritom by spokojne povedala, že nielen klobása je jedlo, keď ma presviedčala, aká je zelenina zdravá. Týmto jej ďakujem za jej múdre slová. Varilo sa to v tomto predvianočnom čase, že treba pôst do vianočného dňa.
porcie
príprava
na 200 °C
Suroviny
500 g |
|
4 ks |
|
150 g |
|
250 g |
|
3 PL nakrájaná (alebo petržlenová) |
|
2 strúčiky |
|
|
|
(na potretie plechu) |
|
(na pokropenie kvaky) |
|
Postup
-
1
Pripravíme si suroviny. Schválne som odfotil aj kvaku, aby nedošlo k zámene s reďkovkou. Syr nastrúhame na malých okách, tak isto aj cesnak.
-
2
Kvaku očistíme a nakrájame na kocky asi 1,5 cm veľké. Plech potrieme olejom a na to dáme pokrájanú kvaku, ktorú pokropíme trochou vody. Opatrné posolíme, aby sme nepresolili. Dáme do rúry na desať minút piecť pri 200 °C.
-
3
V nádobe si vymiešame syr, vajcia, nasekanú vňať, cesnak a smotanu. Pokiaľ možno ručne a nie mixérom. Už nesolíme, syr je slaný.
-
4
Vytiahneme plech z rúry a na kvaku nalejeme pripravenú zmes, ktorú rovnomerne rozotrieme po celom plechu. Vložíme späť do rúry a pečieme asi 17 minút na 200 °C. Prispôsobte si čas a teplotu vlastnej rúre.
-
5
Aby sa to prepieklo takto pekne do červena.
-
6
Nechajte vychladnúť vo vypnutej a v zavretej rúre. Potom môžete krájať na kocky. Je to dobré aj samotné, no ja som to robil k kvakovej polievke. To bude druhy recept, ktorý tiež pridám a je tiež od starkej.
Vďaka za koment. Celkovú chuť si vytvoríš vňatou, akú dáš takú chuť budeš mať. Nejde tam žiadne korenie, iba soľ a trochu cesnaku.
Vďaka za milé slova. Občas treba aj takéto niečo variť, ale ozaj občas, lebo si žalúdok zvykne a potom kto bude jesť šnicle.
Vďaka za koment. Dá sa, ale bude ho treba dlhšie prepiecť, je totiž tvrdší. Dokonca už som robil aj kaleráb aj ten bol dobrý.
. Ale je mi to stejně houby platné, když kvaku v Praze neseženu, protože obchodníci, pěstitelé a trhovci se v tom vůbec neorientují. Když někdy jednou za rok dovezou do Kauflandu z Anglie jednu z nich, tak to špatně označí už při nákupu nebo pak v prodejně.