Foto: andys
Dcérka nemá rada varené zemiaky, tak sa snažím upravovať ich rôznymi inými spôsobmi. Hranolky nie sú práve najzdravšie, tak robievam zemiakovo-zeleninové kaše alebo zemiaky Zobraziť celý popisDcérka nemá rada varené zemiaky, tak sa snažím upravovať ich rôznymi inými spôsobmi. Hranolky nie sú práve najzdravšie, tak robievam zemiakovo-zeleninové kaše alebo zemiaky pečiem na rôzne spôsoby. Tento som "odkukala" od Jamieho Olivera.
príprava
na 175 °C
Postup
-
1
Zemiaky očistíme, umyjeme a nakrájame na kolieska, hrubé asi 0,5 cm. Vysušíme v bavlnenej utierke.
- 2
Na plech nalejeme primerané množstvo olivového oleja, pridáme zemiaky a rukami poriadne premiešame, aby sa zemiaky obalili jemným olejovým filmom. Rovnomerne rozložíme po celom plechu.
- 3
Šťavu z 1 citróna vytlačíme a rovnomerne pokvapkáme zemiaky na plechu. Posypeme hrubou soľou a dáme piecť do vyhriatej rúry.
- 4
Pred koncom pečenia pridáme niekoľko plátkov citróna (ak by sme ich pridali na začiatku, citróny aj zemiaky by zhorkli). Podávame ako prílohu k mäsu, alebo jeme samostatne so šalátom a studenou omáčkou (tatarskou alebo holandskou). Množstvá som neuvádzala, treba prispôsobiť počtu stravníkov a obľúbenosti pečených zemiakov ;) Dobrú chuť!
Tipy na recepty z Varechy
SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia
Tipy na články z Varechy
- 2
A s citrónom ti ich už zjedla? Možno jej nechutí ten olivový olej tak ako mne.
Všetkým vďaka za komentáre.
@evanaaa , tieto vôbec nie sú kyslé, skôr treba dať pozor na tie citrónové kolieska, keď sa dlho pečú, zhorknú.