Kokosový páj / Coconut cream pie fotorecept

babav - fotkababav, 31. júla 2015
Kokosový páj / Coconut cream pie (fotorecept)
Foto: babav

Nepečený kokosový zákusok servírovaný z chladničky.

8-10
porcií

Suroviny

150 g
3 PL
100 g
Plnka:
1 konzerva
4 ks
1 cl
1 1/4 hrnčeka
3/4 hrnčeka
1/3 hrnčeka (alebo maizena)
1/2 hrnčeka
1 1/2 hrnčeka na šľahanie

Moje poznámky

Prihlás sa do Varechy a zapisuj si svoje poznámky k receptom.

Postup

  1. 1

    Použité suroviny.

    Kokosový páj / Coconut cream pie (fotorecept) - obrázok 1
  2. 2

    Keksy, cukor a maslo som rozmixovala na pastu.

    Kokosový páj / Coconut cream pie (fotorecept) - obrázok 2
  3. 3

    Rovnomerne som ňou vystlala pájovú formu a odložila ju na 30 minút do mrazničky.

    Kokosový páj / Coconut cream pie (fotorecept) - obrázok 3
  4. 4

    Do plnky som podľa predpisu receptu použila kokosový krém. Je vyrobený z kokosovej drene a obsahuje menej vody ako kokosové mlieko, preto je hustejší. Porovnavajú ho ku kondenzovanému mlieku.

    Kokosový páj / Coconut cream pie (fotorecept) - obrázok 4
  5. 5

    Žĺtky, cukor, vanilkovú esenciu a škrobovú múčku...

    Kokosový páj / Coconut cream pie (fotorecept) - obrázok 5
  6. 6

    som ručnou metličkou vysľahala na hladko.

    Kokosový páj / Coconut cream pie (fotorecept) - obrázok 6
  7. 7

    Kokosový krém a mlieko som spolu rozvarila a horúce opatrne prisľahala k žĺtkovej zmesi.

    Kokosový páj / Coconut cream pie (fotorecept) - obrázok 7
  8. 8

    Potom som zmes vrátila na oheň a za stáleho sľahania uvarila na hustú plnku.

    Kokosový páj / Coconut cream pie (fotorecept) - obrázok 8
  9. 9

    Vychladenou plnkou som naplnila pájovú formu s keksovým krustom. Takto pripravený páj som odložila, ochránený fóliou, na 3 hodiny do chladničky.

    Kokosový páj / Coconut cream pie (fotorecept) - obrázok 9
  10. 10

    Nakoniec som vyšľahala studenú šľahačkovu smotanu, pre istotu som pridala aj stužovač a navrstvila ju na kokosovú plnku. Povrch pája som posypala na sucho opraženým kokosom. Šľahačku som nesladila, plnka bola dosť sladká.

    Kokosový páj / Coconut cream pie (fotorecept) - obrázok 10
  11. 11

    Páj je potrebné držať v chladničke, ak sa nespotrebuje naraz. Najlepšie chutí a krája sa dobre vychladený.

    Kokosový páj / Coconut cream pie (fotorecept) - obrázok 11
  12. 12

    1hrnček / šálka = 250 ml

Diskusia k receptu

6 komentárov k receptu
Vyzera dobre ! Myslim , ze by to bolo mozne urobit aj z niektoreho druhu konzervovaneho kokosoveho mlieka ktore sa predava u nas .Niektore je take strasne huste , ze sa ani neda vybrat z konzervy :-) Tiez som raz robila jedlo , do ktoreho slo iba trochu kokosoveho mlieka , tak som zvysok naliala do pohara a odlozila do chladu . O par hodin sa doslova "oddelilo" na vodu a taku hustejsiu kasicku . Bolo to kokosove mlieko z Billy , takze teraz ho kupim a skusim ho nechat odstat a potom tu hustejsiu cast pouzijem na kolacik :-)
@babidka , urcite tym mliekom nic nepokazis , ak nevylepsis . Ja som tento druh kokosoveho kremu pouzila prvy raz a chut kokosu sa mi zdala menej intenzivna ako v husom kokosovom mlieku , tak tiez este vyskusam aj s nim.
@tatranocka ,aj tak sa da, ak pridas do pudingu aj zltka , kokosovy olej by som nepridavala .









Pridaj komentár k receptu: