Foto: babav
Nepečený kokosový zákusok servírovaný z chladničky.
porcií
Suroviny
150 g |
|
3 PL |
|
100 g |
|
Plnka: | |
1 konzerva |
|
4 ks |
|
1 cl |
|
1 1/4 hrnčeka |
|
3/4 hrnčeka |
|
1/3 hrnčeka (alebo maizena) |
|
1/2 hrnčeka |
|
1 1/2 hrnčeka na šľahanie |
|
Postup
-
1
Použité suroviny.
-
2
Keksy, cukor a maslo som rozmixovala na pastu.
-
3
Rovnomerne som ňou vystlala pájovú formu a odložila ju na 30 minút do mrazničky.
-
4
Do plnky som podľa predpisu receptu použila kokosový krém. Je vyrobený z kokosovej drene a obsahuje menej vody ako kokosové mlieko, preto je hustejší. Porovnavajú ho ku kondenzovanému mlieku.
-
5
Žĺtky, cukor, vanilkovú esenciu a škrobovú múčku...
-
6
som ručnou metličkou vysľahala na hladko.
-
7
Kokosový krém a mlieko som spolu rozvarila a horúce opatrne prisľahala k žĺtkovej zmesi.
-
8
Potom som zmes vrátila na oheň a za stáleho sľahania uvarila na hustú plnku.
-
9
Vychladenou plnkou som naplnila pájovú formu s keksovým krustom. Takto pripravený páj som odložila, ochránený fóliou, na 3 hodiny do chladničky.
-
10
Nakoniec som vyšľahala studenú šľahačkovu smotanu, pre istotu som pridala aj stužovač a navrstvila ju na kokosovú plnku. Povrch pája som posypala na sucho opraženým kokosom. Šľahačku som nesladila, plnka bola dosť sladká.
-
11
Páj je potrebné držať v chladničke, ak sa nespotrebuje naraz. Najlepšie chutí a krája sa dobre vychladený.
-
12
1hrnček / šálka = 250 ml
www.oetker.sk/sk-sk/nase-produkty/pudingy/original-pu...
Uvarím hustejší,pridám strúhaný kokos z čerstvého kokosu a možno za PL kokosového oleja.Tiež mám rada kokosové...
@tatranocka ,aj tak sa da, ak pridas do pudingu aj zltka , kokosovy olej by som nepridavala .