
Švajčiarske syrové rösti so zelenou špargľou
Neručím za to, že sú to 100%-ne pravé švajčiarske rösti, ale snažil som sa dodržať...

Esejský chlebík
Kúpili sme si pšenicu jednozrnku, dnes som spravila na skúšku tento...

Frankfurtské párky
Hovädzie mäso zomelieme 2–krát cez 2 mm otvory a vymiešame s vodou na jemnú kašu. Do...

Zemiaky s nivou
Zemiaky umyjeme a uvaríme v šupke v osolenej vode. Scedíme a odrežeme hornú tretinu ako vrchnák....

Pizzový chlieb s cherry paradajkami a rozmarínom
Časopis Dobré jedlo uverejnil v auguste aj tento recept a ten posúch na obrázku vyzeral tak...

Burizónová pochúťka
je to sladka pochutka nielen pre dospelych ale aj pre deti, rada tuto pochutku robim...

Rukolová polievka
Zemiaky dáme variť do zeleninového vývaru, uvarené ich scedíme, ale vývar si ešte odložíme...

Maslový venček
Keď ho raz upečiete, budete ho musieť robiť stále. Cesto je jemné a vyjde toho fakt veľa....

Cukinová čalamáda na štipľavo
Zostala mi tuhá paprika zo zavárania uhoriek, tak som sa rozhodla urobiť čalamádu u nás netradične...

Mrazený kokosový krém
Ak máte radi kokos, tak si nenechajte ujsť tento veľmi lahodný mrazený dezert.

Cachochbilli /fotorecept/
Cachochbilli je u nás menej známa úprava kuraťa. Recept pochádza z Gruzie. Podľa neho pripravené...

Cuketová buchta trochu inak
Každé leto zvyknem robiť túto cuketovú buchtu s rôznym ovocím a obmenami ... dnes...

Mládeži neprístupná torta-celiatická
Dlho som chcela vyskúšať takúto tortu no nemala som ju komu urobiť a tak sa z nej...

Nadstavená karfiolová polievka
Jedna z veľkej rodiny zeleninových polievok s haluškami, tu zo zeleniny prevláda karfiol a je chuťovo...

Zapečené dubáky na ruský spôsob Julienne
Recept je z ruskej kuchyne, videla som ho na TV paprika, sú to huby opražené...

Bezlepkové buchty
Dlho som hladala recept na bezlepkové domáce buchty, ktoré robieva z klasickej múky moja babka...

Tekvicové rezy
Jedla tekvica je oblubenou surovinou am. kuchyne, v slanych aj sladkych receptoch . Najcastejsie je zlozkou...

Pečená pražma so zeleninovým kuskusom
Filety z pražmy osolíme, okoreníme a opečieme na olivovom oleji z oboch strán. Koreňovú zeleninu...

Plnené zemiačiky bryndzovo-tvarohové
Tieto zemiačiky som robila len raz a mali veľký úspech , kto má rád tradičné jedlá...

Tvarohové rezance
Toto je jedno z mojich najmilovanejších jedál. Robievala mi ho babka a ja sa ho neviem...
Teriyaki losos
Nakonec Japonec! Rýchla špajzovka so zopár skratkami. Obed vybavený za polhodinu.

Medové rezy trochu inak - ľahko a rýchlo
Bol 30 december, čakala som nóbl návštevu na Silvestra, tak som sa rozhodla spraviť medové...

Kuřecí křídla po indicku
Křidýlka dáme na plech s pečícím papírem (nesolíme) a vložíme na 20 minut do rozpálené trouby...

Rebarborové rezy
Tento recept mám z kuchárskej knihy z roku 1983. Robím ho stále na jar v čase...

Jelenie roládky so zemiakovým sufflé
Uvarené zemiaky pretlačíme, bielky oddelíme od žĺtkov a vyšľaháme ich na tuhý sneh. Žĺtky zmiešame...

Vianočná čokoládová torta
Táto torta je veľmi jednoduchá, len sa dlhšie pečie, je z knihy Vianoce s Nigellou....

Pečená jahňacinka
... jahnacie masko je vraj dobre na dosiahnutie rovnovahy v tele, alebo pri velkej...

Kurča z jedného hrnca podľa Gertrúdy
Už som Vám dávnejšie predstavil útlu KK „Spoonbread & Strawberry Wine“ od Norma Jean a Carole Darden,...

Uzlíky plnené šunkou s bryndzou a slaninkou
Tieto uzlíky zvyknem robiť ako vložku do zeleninových polievok. Teraz som ich vyskúšala urobiť ako hlavné...

Cestoviny so syrovou omáčkou a špenátom
Najprv si pripravíme cestoviny bežným spôsobom a necháme ich odkvapkať. Na panvici urestujeme najemno pokrájanú cibuľu,...