Sekaná s mozaikou syra a červenej kápie fotorecept
Foto: mesiar50
Je to vlastne fašírka pečená v chlebovej forme.
Suroviny
Suroviny na sekanú: | |
1 100 g mleté |
|
400 g mleté |
|
380 g tekovský salámový |
|
100 ml studená |
|
na potretie formy |
|
1 ks čerstvá |
|
Koreniny : | |
cca 1/2 ČL |
|
1 PL bez glutamanu |
|
1 ČL sušená |
|
1/4 ČL |
|
1/4 ČL mletý |
|
podľa chuti |
|
Postup
-
1
Na obrázku vidíte hlavné suroviny a sú to: Hovädzie mäso mleté, bravčové mäso mleté, paprika kápia čerstvá červená a tekovský údený syr.
-
2
Mäsá pomiešame v jeden celok a pridáme trochu soli, vegetu a ostatné koreniny resp. koreniny môžete pridať také, ktoré Vám vyhovujú. Ďalej pomocou šľahača s hákmi a pridaním studenej vody mäso zopár minút premiesime. Po ukončení úkonu by malo mať mäso lepivý efekt.
-
3
Ďalej k vyhnietenému mäsu pridáme posekanú kápiu a syr pokrájaný na kocky.
-
4
Boky a spodok chlebovej formy vymastíme bravčovou masťou.
-
5
Mäso do formy vkladáme postupne. Dotláčame dlaňou na jeho povrch, aby bolo v diele čím menej vzduchových bublín a dielo sa lepšie spojilo. Mäso vložíme do predohriatej elektrickej rúry a pečieme ho pri 150 C / 2 hodiny. Piekol som ho v strede el. rúry.
-
6
Po upečení z mäsa zlejeme masť a dáme si ho na chladné miesto. Nemalo by sa krájať za tepla. Mali by sme počkať aspoň 4 hodiny, aby sa mäso ochladilo aj v jadre sekanej. Ja som ho porcoval už po hodine, keďže si ho moja dcérka želala ochutnať.
Priateľu,ďakujem ti pekne.
@ariela6
Ahoj.Nie sú to klobásky,keď si zväčšíš foto tak tam budeš vidieť špekačky,obyčajné párky,špiské párky a paprikovú klobásu.
Výrobky som robil v mäsovýrobe kde som v tých rokoch robil.
Srdečne ti ďakujem a pekne ťa pozdravujem.
@kecemis
Kamarát,ďakujem ti pekne.
@sracz
Tak je ako píšeš kamarát @sracz ,Feri.Využitie jedla či v studenej kuchyni,alebo aj za tepla so zemiakmi trebárs.Ďakujem ti pekne.
@izabella929
Ďakujem ti pekne Izabelka zlatá. :-)
Dnes sme toto jedlo malli na desiatu.Varené zemiaky v šupke,a ja som si dal aj tatársku omáčku na zemiaky.Každénu chutilo.Ďakujem ti pekne priateľu.
Máš pravdu.Jedlo som sa snažil spraviť po domácky a bez chémie.
Inak mäso na sekanú sa podľa normy mieša pridanám rýchlosoli a rôznych emulgátorov.Srdečne ti ďakujem.
@annan
Kľudne odskúšaj a určite neobanuješ.Na úvodnej fotke ju mám nakrájanú na hrubo a preto som dodatočne pridal dnes aj foto čo vidíš,, nado mnou.".Ďakujem ti pekne.
chlapče zlatý...ešteže ťa tu mám aspoň takto virtuálne..každá tvoja rada..každý tvoj tip..každé jedlo mi dobre padne..
toto urobím v sobotu..budeme mať chutný obed a ja minimálnu robotu..:-)
pozdravujem
Nepíšem to nikde v recepte,ale tie kocky syra boli niektoré aj centimetrové.Je to dôležité pre peknú mozaiku pri rezaní produktu.To len taký tip pre,,kamarátov".Veľmi pekne ti ďakujem a srdečne ťa pozdravujem. :-)
Faširky máme tiež radi aj my.Dozaista ich robievaš chutné.Ďakujem ti veľmi pekne. :-)
Poznám fašírkové mäso plnené vajcom.
Je to chutné jedlo ktoré aj ja obľubujem.
Tánička ďakujem ti pekne.
@jack
Inšpiroval som sa holandským syrom
a sekaná bola naozaj ok.Ďakujem ti pekne.
oprava:
Inšpiroval som sa holandskou salámou,kde sa do spojiva pridáva aj syr.Sorry
a teší ma,že ti sekaná chutila.Želám ti pekný vikend.
Priateľu,ďakujem ti pekne.
@ariela6
Ahoj.Nie sú to klobásky,keď si zväčšíš foto tak tam budeš vidieť špekačky,obyčajné párky,špiské párky a paprikovú klobásu.
Výrobky som robil v mäsovýrobe kde som v tých rokoch robil.
Srdečne ti ďakujem a pekne ťa pozdravujem.
@kecemis
Kamarát,ďakujem ti pekne.
@sracz
Tak je ako píšeš kamarát @sracz ,Feri.Využitie jedla či v studenej kuchyni,alebo aj za tepla so zemiakmi trebárs.Ďakujem ti pekne.
@izabella929
Ďakujem ti pekne Izabelka zlatá. :-)
Dnes sme toto jedlo malli na desiatu.Varené zemiaky v šupke,a ja som si dal aj tatársku omáčku na zemiaky.Každénu chutilo.Ďakujem ti pekne priateľu.
Máš pravdu.Jedlo som sa snažil spraviť po domácky a bez chémie.
Inak mäso na sekanú sa podľa normy mieša pridanám rýchlosoli a rôznych emulgátorov.Srdečne ti ďakujem.
@annan
Kľudne odskúšaj a určite neobanuješ.Na úvodnej fotke ju mám nakrájanú na hrubo a preto som dodatočne pridal dnes aj foto čo vidíš,, nado mnou.".Ďakujem ti pekne.
chlapče zlatý...ešteže ťa tu mám aspoň takto virtuálne..každá tvoja rada..každý tvoj tip..každé jedlo mi dobre padne..
toto urobím v sobotu..budeme mať chutný obed a ja minimálnu robotu..:-)
pozdravujem
Nepíšem to nikde v recepte,ale tie kocky syra boli niektoré aj centimetrové.Je to dôležité pre peknú mozaiku pri rezaní produktu.To len taký tip pre,,kamarátov".Veľmi pekne ti ďakujem a srdečne ťa pozdravujem. :-)
Faširky máme tiež radi aj my.Dozaista ich robievaš chutné.Ďakujem ti veľmi pekne. :-)
Poznám fašírkové mäso plnené vajcom.
Je to chutné jedlo ktoré aj ja obľubujem.
Tánička ďakujem ti pekne.
@jack
Inšpiroval som sa holandským syrom
a sekaná bola naozaj ok.Ďakujem ti pekne.
oprava:
Inšpiroval som sa holandskou salámou,kde sa do spojiva pridáva aj syr.Sorry
a teší ma,že ti sekaná chutila.Želám ti pekný vikend.