Tento recept som odkukala z telky, samozrejme som ho hneď vyskúšala...
Postup
-
1
Z mlieka, droždia a cukru si urobíme kvások. Do misy si dáme múku, žĺtky, vykysnuté droždie, roztopené maslo, soľ a vymiesime cesto. Necháme asi hodinu kysnúť. Môžeme si zatiaľ posekať orechy alebo ich dáme do mikroténového vrecka a potlčieme klepáčom na mäso.
- 2
Vykysnuté cesto si rozdelíme na 3 - 4 bochníčky a tie potom vyvaľkáme na hrúbku asi pol centimetra. Plát potrieme rozmiešaným vajíčkom a na každý plát cesta nasypeme časť orechov a dobre ich naň vtlačíme. Potom pláty nakrájame na pásiky dlhé podľa potreby - môžeme piecť na obrátenej forme na srnčí chrbát alebo prázdne fľaše obalíme alobalom a na plechu zabezpečíme napr. špajlou, aby sa fľaše netočili. Podľa toho prispôsobíme dĺžku pásikov. Na formy alebo fľaše potom poukladáme pásiky cesta.
- 3
Pečieme vo vyhriatej rúre pri 180°C asi 15 minút. V mise si rozmiešame práškový cukor s vanilkovým a upečené trdelníky ešte teplé obalíme.
Tipy na recepty z Varechy
SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia
Tipy na články z Varechy
- 2
Kočky, na MMB.sk je návod na trdelník, ktorý dievča pečie na vaľkacom valčeku, ktorý obalila do alobalu. no ten nápad, čo dala sovka, to je snáď aj lepšie... treba povedať mužíčkovi, aký je šikovný, tak snáď sa priberie takú jednoduchú vec zmáknuť :-DDD