Falošný trdelník

58vlasta - bez fotky58vlasta, 16. januára 2010

Tento recept som odkukala z telky, samozrejme som ho hneď vyskúšala...

Suroviny

500  g
250 ml
1/2 kocka
3
70 g
5 lyžíc
1




Postup

  1. 1

    Z mlieka, droždia a cukru si urobíme kvások. Do misy si dáme múku, žĺtky, vykysnuté droždie, roztopené maslo, soľ a vymiesime cesto. Necháme asi hodinu kysnúť. Môžeme si zatiaľ posekať orechy alebo ich dáme do mikroténového vrecka a potlčieme klepáčom na mäso.

  2. 2

    Vykysnuté cesto si rozdelíme na 3 - 4 bochníčky a tie potom vyvaľkáme na hrúbku asi pol centimetra. Plát potrieme rozmiešaným vajíčkom a na každý plát cesta nasypeme časť orechov a dobre ich naň vtlačíme. Potom pláty nakrájame na pásiky dlhé podľa potreby - môžeme piecť na obrátenej forme na srnčí chrbát alebo prázdne fľaše obalíme alobalom a na plechu zabezpečíme napr. špajlou, aby sa fľaše netočili. Podľa toho prispôsobíme dĺžku pásikov. Na formy alebo fľaše potom poukladáme pásiky cesta.

  3. 3

    Pečieme vo vyhriatej rúre pri 180°C asi 15 minút. V mise si rozmiešame práškový cukor s vanilkovým a upečené trdelníky ešte teplé obalíme.

Diskusia k receptu

olinka12
Chcem sa spýtať nedalo by sa to piecť na trubičkách čo sú na kremrole. Boli by to menšie trdelníky ale hádam na doma by to stačilo.
sovka62
Asi dalo, ale od spodu by to bolo sploštené a tie orechy by na spodu určite horeli. Ja už dlho špekulujem, že by sa to dalo piecť na nejakom valci, ktorý by mal na koncoch výstupky, aby sa dali zasunúť do rúry do drážok na plech. V teplovzdušnej rúre by sa piekli rovnomerne dookola aj bez otáčania. Možno by stačilo vyhladené rovné poleno, ktoré by malo na koncoch dve skrutky ako držiaky.
1x ivy3
58vlasta
Počula som, že aj na váľku sa to dá, obaliť alobalom a na niečo položiť, treárs na nejaké hrnčeky a tak. Len keď máme doma väčšinou len jeden váľok.
58vlasta
Tak ma napadlo, či by sa to nedalo na tých fľašiach, ale postaviť na plech a dať na nižšiu priečku v tých teplovzdušných, musím vyskúšať...
nyja
tuším som to videla i ja v tej relácii magálovskej...také dve tety to robili a vyhrali... :-)
Kočky, na MMB.sk je návod na trdelník, ktorý dievča pečie na vaľkacom valčeku, ktorý obalila do alobalu. no ten nápad, čo dala sovka, to je snáď aj lepšie... treba povedať mužíčkovi, aký je šikovný, tak snáď sa priberie takú jednoduchú vec zmáknuť :-DDD
janac
...mne manžel urobil valčeky z rúčky do rýľu / kúpenej v záhradnických potrebách/. Dľžku mi prispôsobil na šírku elekt. rúry. Vyšli mu 4 ks, ktoré mi bohato stačia... Valčeky sú hrubé asi 4 cm a pred pečením ich potriem dobre olejom ... pečiem v teplovzdušnej rúre a trdelníky sú pekne upečené zo všetkých strán a nemusím ich ani otáčať...
calm
dá sa to aj na plechovkách od piva obalených alobalom, prerezaných na polovicu :)
marcelle
Robila som ich podľa podobného receptu na trubičkách a s výsledkom som bola spokojná. Orechy odspodu ani trochu neprihoreli.




SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia