Jahodový krémeš

majsterka - bez fotkymajsterka, 23. júna 2010

Jahodová sezońa je fantastická ,záhrada rozvoňaná jahodami,vstúpite na záhon a očarí vás rubínová krása plodov .Ale pozor má to aj svoje úskalia.Pýtate sa aké?Komárie potvory vám znepríjemnia pobyt na tomto záhone a tak hľadáte prvú pomoc v podobe octu,bieleho vína alebo fenistilu. Nechcela som však znepríjemniť zážitok z oberania jahôd a tak prikladám náplast na štípance vo forme jahodového krémeša

Suroviny

300 g
40 g
500 g
120 g
20 g
3 ks
3  plátky
2  sáčky
100 g

Moje poznámky

Prihlás sa do Varechy a zapisuj si svoje poznámky k receptom.

Postup

  1. 1

    Lístkové cesto rezdelíme na polovicu,vyvaľkáme a upečieme.Pred pečením popicháme,aby sa nenadulo.Spodný plát upečeného cesta polejeme roztopenou čokoládovou polevou.Jahodový puding rozmiešame v studenej vode,pridáme vanilkový cukor a uvaríme hustý krém.Bielka vyšľaháme s kryštálovým cukrom,pridáme citronovú šťavu a vmiešame do horúceho pudingu.Premiešame a pridáme rozpustenú želatínu a umyté na štvrťky pokrájané jahody.

  2. 2

    Jahodový krém dáme na plát poliaty čokoládovou polevou, na to dáme sladenú šľahačku pripravenú podľa návodu.Na takto pripravený múčnik dáme upečený,na štvorce pokrájaný druhý plát lístkového cesta,posypeme práškovým cukrom a necháme vychladiť.

Diskusia k receptu

hefi
noooooooo, to vyzerá super, vyskušame..., dík
carna
tak toto je chutnučke,milujem kremeše