Jahodová sezońa je fantastická ,záhrada rozvoňaná jahodami,vstúpite na záhon a očarí vás rubínová krása plodov .Ale pozor má to aj svoje úskalia.Pýtate sa aké?Komárie Zobraziť celý popisJahodová sezońa je fantastická ,záhrada rozvoňaná jahodami,vstúpite na záhon a očarí vás rubínová krása plodov .Ale pozor má to aj svoje úskalia.Pýtate sa aké?Komárie potvory vám znepríjemnia pobyt na tomto záhone a tak hľadáte prvú pomoc v podobe octu,bieleho vína alebo fenistilu. Nechcela som však znepríjemniť zážitok z oberania jahôd a tak prikladám náplast na štípance vo forme jahodového krémeša
Postup
-
1
Lístkové cesto rezdelíme na polovicu,vyvaľkáme a upečieme.Pred pečením popicháme,aby sa nenadulo.Spodný plát upečeného cesta polejeme roztopenou čokoládovou polevou.Jahodový puding rozmiešame v studenej vode,pridáme vanilkový cukor a uvaríme hustý krém.Bielka vyšľaháme s kryštálovým cukrom,pridáme citronovú šťavu a vmiešame do horúceho pudingu.Premiešame a pridáme rozpustenú želatínu a umyté na štvrťky pokrájané jahody.
- 2
Jahodový krém dáme na plát poliaty čokoládovou polevou, na to dáme sladenú šľahačku pripravenú podľa návodu.Na takto pripravený múčnik dáme upečený,na štvorce pokrájaný druhý plát lístkového cesta,posypeme práškovým cukrom a necháme vychladiť.
Tipy na recepty z Varechy
SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia
Tipy na články z Varechy
- 2
Diskusia k receptu