Foto: medovnicek
Recept mám zo starého čísla Dobrého jedla z roku 2003.
Postup
-
1
Do misy preosejeme múku, pridáme vajcia, soľ a maslo
-
2
Vypracujeme cesto, ktoré na pol hodiny odložíme na chladné miesto
-
3
Hrozienka umyjeme a namočíme do umu. Jablká očistíme, rozpolíme, vyberieme jadrovník a potrieme citrónovou šťavou
- 4
Cesto rozdelíme na dve časti
- 5
Jednu rozvaľkáme a položíme na hlbší plech (30 x 38 cm)vystlaný papierom na pečenie a kraje mierne vytlačíme
- 6
Polovičky jabĺk naplníme hrozienkami a reznou stranou položíme na cesto.
- 7
V časti smotany rozmiešame pudingový prášok. Zvyšnú smotanu dáme variť so 125 g práškového cukru a vanilkovým cukrom. Do vriacej smotany vlejeme smotanu s pudingom a krátko povaríme
- 8
Túto zmes rovnomerne nalejeme na jablká, ja som ju dávala lyžicou a potom som sa ju stierkou snažila rovnomerne roztiahnuť po celej ploche
- 9
Druhú časť cesta vyvaľkáme na papieri na pečenie
- 10
A týmto cestom prikryjeme to prvé s jablkami a plnkou.
- 11
Papier odstránime - bol použitý len pre lepšiu manipuláciu s cestom
- 12
Koláč dáme piecť do vyhriatej rúry na 180 C cca 1 hodinu. Pätnásť minút pred dopečením potrieme rozšľahaným žĺtkom.
- 13
Necháme ho dôkladne vychladnúť a potom už len krájame na rezy
Tipy na recepty z Varechy
SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia
Tipy na články z Varechy
- 4
Jablkove kolaciky mame radi.S takymto receptom
som sa este nestretol a preto ukladam dakujem.
Tvoj kolacik vypada uchvatne ,krasne upeceny
mozem iba gratulovat pozdravujem z holandska
@havino ďakujem, mne sa zasa ten tvoj pozdáva, môže byť výborný