Masliakovo-krúpové rizoto s bielym vínom fotorecept
Ešte som našla také krásne masliačiky. Robila som ich s jačmennými krúpami a so zeleninou a podliala bielym vínom.
porcie
príprava
na 160 °C
Suroviny
| 100 g čerstvé |
|
| 120 g |
|
| 1 PL |
|
| 1 ks |
|
| 1 strúčik |
|
| 1 ks |
|
| 1 plátok |
|
| 120 ml |
|
| 1 PL |
|
| štipka |
|
| podľa chuti |
|
| podľa chuti |
|
Postup
-
1
Masliaky som očistila.
-
2
Poriadne umyla a nakrájala.
-
3
Očistila som mrkvu, zeler, cibuľu a cesnak a nakrájala.
-
4
Jačmenné krúpy som umyla a predvarila 5 minút a scedila. Na tento spôsob použitia ich predvarím, lebo chcem jedlo podliať vínom. Pena, ktorá sa tvorí pri varení krúpov nie je pekná.
-
5
Na oleji som spenila cibuľu a pridala som vypukať aj celú rascu, pridala som masliaky a spolu opiekla.
-
6
K masliakom som pridala zeleninu a opäť spolu opiekla.
-
7
Napokon som pridala jačmenné krúpy, osolila, okorenila a podliala som polovicou vína. Keď sa víno odparilo, opäť som podliala druhou polovicou vína.
-
8
Keď boli krúpy mäkké, pridala som maslo a spolu premiešala.
-
9
Hotové jedlo.
-
10
Prajem vám dobrú chuť.









zbytocne ich supat.