Foto: kata50
@Kata50 Ovocná dobrota nemusí byť skrytá v muffine, bábovke, alebo v torte. Môže byť aj na povrchu.
2 minút
príprava
príprava
5 minút
tepelná úprava
tepelná úprava
Postup
-
1
Marmeládovú glazúru si pripravíme veľmi rýchlo a jednoducho. Do kastrólika si dáme marmeládu ( ja som použila čistý lekvár z čiernych ríbezlí ) a pomaly zohrievame. Aby bola dobre roztierateľná - pridáme 1-2 PL rumu a miešame krátko na miernom plameni do hladka. Hustotu glazúry si kontrolujeme podľa hustoty pôvodnej marmelády. Buď ju riedime, alebo redukujeme. Ešte teplú vylejeme na muffiny , na bábovku alebo aj na tortu. Snažíme sa radšej rozlievať , ako rozotierať, lebo rýchlo tuhne.
-
2
Výborná je z ríbezlí, marhúľ, čučoriedok, černíc....čo komu chutí.
Diskusia k receptu