Esejský chlebík fotorecept

dorisa - fotkadorisa, 26. augusta 2013
Esejský chlebík (fotorecept)
Foto: dorisa

Kúpili sme si pšenicu jednozrnku, dnes som spravila na skúšku tento zdravý chlebík. Jednozrnka má vysoký obsah bielkovín Zobraziť celý popisKúpili sme si pšenicu jednozrnku, dnes som spravila na skúšku tento zdravý chlebík. Jednozrnka má vysoký obsah bielkovín a niektorých antioxidantov.

1
porcia
2 dni minút
príprava
15 minút
tepelná úprava

Suroviny

podľa chuti




Postup

  1. 1

    Zvolené množstvo jednozrnky (pšenice) zalejeme vodou a necháme 24 hodín namočené.

    Esejský chlebík (fotorecept) - obrázok 1
  2. 2

    Vodu po 12 hodinách vymiename tak, že pšenicu premyjeme a doplníme novú vodu. Po ďalšom dni vodu zlejeme a pšenicu necháme jeden deň nakličovať. Takúto naklíčenú jednozrnku možeme mať aj dlhšie v chladničke a po častiach míňať.

    Esejský chlebík (fotorecept) - obrázok 2
  3. 3

    Potom napučenú pšenicu dáme do hlbšej nádoby a ponorným mixerom hmotu pomixujeme, nemusí byť najemno.

    Esejský chlebík (fotorecept) - obrázok 3
  4. 4

    Do tejto hmoty pridáme soľ a korenie, ja som zvolila chlebové. Može sa pridať aj mixovaná zelenina , podľa chuti. Konzistenia hmoty má byť ako cesto.

    Esejský chlebík (fotorecept) - obrázok 4
  5. 5

    Z tejto hmoty (cesta) tvarujeme mokrými rukami placky a pečieme na suchej panvici, alebo dáme do sušičky potravín vysušiť. Nie veľmi vysušiť!

    Esejský chlebík (fotorecept) - obrázok 5
  6. 6

    Podávame so zeleninou, v našom prípade avokádová nátierka a zelenina ako obloha.

    Esejský chlebík (fotorecept) - obrázok 6
  7. 7

    Pšenica jednozrnka BIO.

    Esejský chlebík (fotorecept) - obrázok 7

Diskusia k receptu

bebas
Jednozrnka objednana, uz sa nemozem dockat, kedy si pripravim takyto chlebik.... uz som to chcela davno pripravit, ale nikde som nemohla jednozrnku najst. :)
dorisa
@judko ,,tam isto sme aj my objednali jednozrnku z tohoto zdroja. Sušičku sme kúpili len teraz, este je zabalená a slniečko tu veľmi v byte nie je. Chlebové korenie dávame zn. Sonnentor(zloženie rasca,fenikel,koriander-bio)- z kontrolovaného ekologického poľnohospodárstva, vegetu netreba...len posoliť. Ďakujem za komentárik aj za rady.




SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia