Foto: dorisa
Kúpili sme si pšenicu jednozrnku, dnes som spravila na skúšku tento zdravý chlebík. Jednozrnka má vysoký obsah bielkovín Zobraziť celý popisKúpili sme si pšenicu jednozrnku, dnes som spravila na skúšku tento zdravý chlebík. Jednozrnka má vysoký obsah bielkovín a niektorých antioxidantov.
porcia
príprava
tepelná úprava
Postup
-
1
Zvolené množstvo jednozrnky (pšenice) zalejeme vodou a necháme 24 hodín namočené.
-
2
Vodu po 12 hodinách vymiename tak, že pšenicu premyjeme a doplníme novú vodu. Po ďalšom dni vodu zlejeme a pšenicu necháme jeden deň nakličovať. Takúto naklíčenú jednozrnku možeme mať aj dlhšie v chladničke a po častiach míňať.
-
3
Potom napučenú pšenicu dáme do hlbšej nádoby a ponorným mixerom hmotu pomixujeme, nemusí byť najemno.
-
4
Do tejto hmoty pridáme soľ a korenie, ja som zvolila chlebové. Može sa pridať aj mixovaná zelenina , podľa chuti. Konzistenia hmoty má byť ako cesto.
-
5
Z tejto hmoty (cesta) tvarujeme mokrými rukami placky a pečieme na suchej panvici, alebo dáme do sušičky potravín vysušiť. Nie veľmi vysušiť!
-
6
Podávame so zeleninou, v našom prípade avokádová nátierka a zelenina ako obloha.
-
7
Pšenica jednozrnka BIO.
Tychto?
síce v 5 kg balení, ale to sa u nás rýchlo minie :)