Spaghetti s mäsovými guľôčkami s paradajkovou omáčkou fotorecept

kvietela - bez fotkykvietela, 17. augusta 2015
Spaghetti s mäsovými guľôčkami s paradajkovou omáčkou (fotorecept)
Foto: kvietela

Suroviny

Guľôčky:
 mleté
 drvená
 sušený
Omáčka:
 biele




Postup

  1. 1

    Najprv si uvaríme špagety, po uvarení pokvapkáme troškou olivového oleja. Do malého pekáčika alebo inej vhodnej nádoby (ja som použila vrchnák z malej jenskej misy) poukladáme rozpolené cherry paradajky a celé strúčiky cesnaku (tieto môžu ostať aj v šupke). Pár kvapiek olivového oleja, troška soli a bazalky. Piecť v rúre na strednej teplote cca 10-15 minút, kým nevyzerajú nejako takto:

    Spaghetti s mäsovými guľôčkami s paradajkovou omáčkou (fotorecept) - obrázok 1
  2. 2

    Medzitým si ochutíme mäso - pridáme doň vajce, všetky koreniny, worchester a na záver syr a strúhanku - toľko, aby sa z mäska dali pohodlne robiť guľôčky a nerozpadávali sa. Petržlenová vňať je ideálna čerstvá, samozrejme, ale môže byť aj mrazená či sušená. Nebojte sa troška ochutnať, aby ste sa uistili že je najmä dosť slané. Tieto guľky potom oprážame na olivovom oleji (ja som pridala aj troška masla pre chuť - môže sa dať aj troška napr. bravčovej masti).

    Spaghetti s mäsovými guľôčkami s paradajkovou omáčkou (fotorecept) - obrázok 2
  3. 3

    Hotové - primerane pripečené

    Spaghetti s mäsovými guľôčkami s paradajkovou omáčkou (fotorecept) - obrázok 3
  4. 4

    Ešte omáčka - cibuľu pokrájať nadrobno, osmahnúť na masle/oliv. oleji. Po minútke pridať čerstvý cesnak na plátky, smažiť pol minúty. Pridať pečené paradajky aj cesnak, ďalšiu polminútku smažiť. Podliať troškou bieleho vína, po odparení pridať paradajkový pretlak. Pridať bobkový list a všetky ostatné bylinky/koreniny. Primerane osladiť cukrom (podľa chuti).

    Spaghetti s mäsovými guľôčkami s paradajkovou omáčkou (fotorecept) - obrázok 4
  5. 5

    Na tanier dať špagety, na ne guľôčky, poliať omáčkou a prípadne posypať navrch čerstvou pažítkou/bazalkou/tymiánom a parmezánom.

Diskusia k receptu

dormella
Vidim, ze zarazeno do receptu italske kuchyne, recept opravdu existuje. Jen v italske kuchyni prosim bez kminu (tady se nepouziva, maximalne v Jiznim Tyrolsku, ale toto neni recept tyrolske kuchyne), urcite bez worcestru a majoranku radeji nahradit oreganem. Cesneku by dali asi tak dva strouzky, maji radi, ale neprehaneji, promin, ale musela jsem....
dormella2
Recept je dobrý a musí to byť dobrota. Hodnotím 5*****. Nedaj sa znechutiť @dormella to ona rýpe do každého a sama nič nedokáže pridať.
vybusna
@dormella sa ocividne v talianskej kuchyni vyzna a zije v nej. Dala fakticku radu ludom, co chcu varit autetnticky, Kto chce varit ako chuti jemu a v slovenskych podmienkach tak jej rady obide . Nikto nikoho neurazal. @Dormella2 nicim ste neprispela, ani radou, ani receptom,len jedovatym jazykom, mozete uz byt spokojna..uz urcite budete mat nadherny a spokojny den.
vybusna
co sa tyka talianskych receptov, ja osobne nemozem prist oreganu na chut od cias ked som ho poznala ako dobromysl :-)
A to iste tymian,ale ten som uz zaakceptovala. Ked mam davat oregano, tak ho radsej vynechavam, alebo celkom prozaicky netaliansky nasekam cerstvu majoranku.




SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia