
Kaša z brokolice
Mimoriadne dobra príloha k mäsu pri delenej strave, v podstate celkom nahradí zemiakovú kašu.

Veľkonočné slané pečivo
Urobíme si cesto. Hladkú múku zmiešame s mliekom, žĺtkom, soľou, kypriacim práškom a...

Pravá talianska ciabatta
Do pekárne si nalejeme najprv tekuté, potom sypké suroviny, cukor na jednu stranu a soľ...

Zemiakový šalát zo Sicílie
Tento šalát poznám z návštev u príbuzných, ktorí si recept priniesli zo Sicílie. Neručím za...

Stehno z morky plnené bylinkami
Morky chováme už niekoľko rokov . Mäso z morky má jedinečnú chuť a naučila som sa ho...

Varené zemiaky
... každá varecháčka má svoj spôsob. Ja sa chcem podeliť o ten môj ako...

Starkin maslový jablčník
Tento recept som zdedila po mojej milovanej starkej, ktorá vedela piecť úžasné koláče aj keď ich...

Cesnaková polievka
Polievku môžete pripraviť jemne cesnakovú, ale aj poriadne ostrú.
Slivkový lekvár bez cukru tradičnou metódou
V roku 2008 vyšla v Londýne encyklopédia chutí a jedál: 1001 foods you must try, before you die. Je v nej uvedený aj slivkový lekvár....

Svieža dvojfarebná roláda
Niečo sladké aj na tieto horúce dni... Veľmi dlho som obchádzala recepty na rolády, až...

Jahodový džem
Dnes ráno sa mi u nás pošťastilo kúpiť jahody od predajcov zo Šiah za dobrú cenu 2,...

Koláč „töki pompos“
Mlieko zohrejeme a rozpustíme cukor, rozmrvíme droždie a zamiešame. Vlejeme do múky, pridáme soľ a vymiesime tuhšie cesto....

Talianska focaccia
Focaccia sa pripravuje z chlebového cesta. Môže sa podávať samostatne alebo ako príloha k šalátom, ...

Kačacie prsia na víne
Cukor skaramelizujeme na panvici, pridáme šípkový džem, krátko urestujeme, zalejeme červeným vínom, pridáme...

Obrátený jablčník
Tento zákusok u nás nemá podporu, nikdy dlho nevydrží, totiž hneď je po ňom......

Segedínsky guláš po mojom
Veľa ľudí trpí predsudkom ohľadne "sójového mäsa". Tu padla kosa na kameň, pretože sa sójové...

Palacinky tety Irenky
Tento recept pochadza od mojej tety-maminej sestry, ktora sa vydala do Madarska a dlhodobo zije chvala...

Vajíčkovo-bryndzová nátierka
Každé ráno úvaha o tom, čo dať synovi na desiatu... Aby to bolo aj chutné,...

Holandské šišky
Kedze sa na Slovensku pocas fasiangov vypekaju sisky, fanky a podobne dobrotky, rozhodla som...

Šumavská kulajda s vajcami
Sušené huby vopred namočíme, minimálne na hodinu. Zemiaky očistíme a nakrájame na hrubé kocky, ...

Tuniakovo-syrové cestoviny
Tento recept sa skladá výhradne z mojich obľúbených surovín, ktoré konzumujem dosť často. Preto mi...

Marmeláda z rebarbory
je sezóna rebarbory a urodilo sa jej viac ako je moja rodina schopná skonzumovať, vyskúšala som...

Kuracie žalúdky na Cabernet Sauvignon, tymiane a údenej paprike
Vnútornosti u nás doma fičia, dnes som pripravila kuracie žalúdky na suchom červenom víne Cabernet Sauvignon,...

Pestrý tanier, alebo bravčové mäso 3x inak s dvomi prílohami
Dnes som pripravila veľmi chutné kombinácie bravčového mäsa v troch variáciách. vyprážané vo vínovom cestíčku, ...
Bulgur pilav
Veľmi jednoduché a rýchle jedlo, ktoré je v tureckej kuchyni veľmi obľúbené....