2
porcie
porcie
15 minút
príprava
príprava
15 minút
tepelná úprava
tepelná úprava
Postup
-
1
Cestoviny uvaríme nie veľmi do mäkka, aby sa nám pri plnení netrhali. Špenát rozmrazíme a lyžicou vytlačíme prebytočnú vodu. V miske zmiešame paradajkovú omáčku so strúčikom cesnaku a rozotrieme na dno pekáča. Do mixéra vložíme špenát, ricottu (alebo tvaroh) a nastrúhaný tvrdý syr a všetko pomixujeme.
- 2
Špenátovo– syrovú zmes osolíme, okoreníme, nastrúhame do nej trochu muškátového orieška a touto zmesou naplníme vrecko, na ktorom odstrihneme jeden rožtek a plníme cestoviny. Keď sú cestoviny naplnené, môžeme to celé posypať parmezánom alebo zvyšným syrom.
- 3
Zmes prikryjeme a dáme celé do rúry prehriať. Po chvíli zapečieme – len chvíľu, aby sa cestoviny nevysušili. Podávame so šalátom.
Tipy na recepty z Varechy
SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia
Tipy na články z Varechy
- 2
Diskusia k receptu