Cestoviny plnené špenátom a syrom

redakcia - fotkaredakcia, 19. augusta 2009
2
porcie
15 minút
príprava
15 minút
tepelná úprava

Suroviny

350 g
250 g
150 g
1 bal.
1 strúčik
0,5 l




Postup

  1. 1

    Cestoviny uvaríme nie veľmi do mäkka, aby sa nám pri plnení netrhali. Špenát rozmrazíme a lyžicou vytlačíme prebytočnú vodu. V miske zmiešame paradajkovú omáčku so strúčikom cesnaku a rozotrieme na dno pekáča. Do mixéra vložíme špenát, ricottu (alebo tvaroh) a nastrúhaný tvrdý syr a všetko pomixujeme.

  2. 2

    Špenátovo– syrovú zmes osolíme, okoreníme, nastrúhame do nej trochu muškátového orieška a touto zmesou naplníme vrecko, na ktorom odstrihneme jeden rožtek a plníme cestoviny. Keď sú cestoviny naplnené, môžeme to celé posypať parmezánom alebo zvyšným syrom.

  3. 3

    Zmes prikryjeme a dáme celé do rúry prehriať. Po chvíli zapečieme – len chvíľu, aby sa cestoviny nevysušili. Podávame so šalátom.

Diskusia k receptu





SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia