Jesenné (recepty podľa klikanosti)

prazdny

Domáci tekvicový sirup „pumpkin spice“, ako stvorený do hrejivých jesenných nápojov

Nápoje

Urobte si do zásoby tento korenistý sirup z tekvice. Využijete ho na prípravu hrejivých čajových a...

prazdny

Kapusta kvasená v pohári

Bezmäsité jedlá

Ako väčšina z nás, aj ja som dlhé roky kvasil kapustu v súdku, staral sa o ňu, bojoval s "byrzou", odstraňoval a vyhadzoval z povrchu zmäknutú kapustu......

prazdny

Pečené gaštany z teplovzdušnej fritézy

Dezerty

Videla som viacero receptov na pečenie gaštanov v teplovzdušnej fritéze (tzv. airfryer). Chcela som tento...

prazdny

Obrátené slivkové koláčiky z tvarohovo-maslového cesta

Koláče

V týchto koláčikoch skvelo chutia klasické menšie slivky, ale aj šťavnaté okrúhle – blumy....

prazdny

Hubárove raňajky

Bezmäsité jedlá

Využite hotové veci z predošlého dňa a šup šup do lesa na ďalší ulovok... :-)

prazdny

Slivkový koláč s gaštanovým pyré

Koláče

Cesto: Všetky suroviny na cesto vymiesime a necháme vykysnúť asi 45 minút. Vykysnuté cesto rozvaľkáme a uložíme do...

prazdny

Medový jablčník

Koláče

Najprv si osupeme a nasledne nastruhame jablka. Dame bokom . V druhej mise si zmiesame spolu...

prazdny

Hokkaido biskupský chlebíček

Koláče

Výborný vláčny biskupský chlebíček z tekvice hokkaido.

prazdny

Jablkovo-hruškový crumble po brniansky

Koláče

Ideálny recept do chladných, dlhých, jesenno-zimných večerov kedy je treba navodiť cozy atmosféru a prevoňať...

prazdny

Tekvicová torta s pomarančovo-ružovým krémom

Torty

Šťavnatá a voňavá torta. Tekvicový korpus je nadýchaný a vláčny a s pomarančovým krémom doplneným kvapkou ružovej vody krásne ladí....

prazdny

Hubový závin so syrovo-cesnakovou omáčkou

Bezmäsité jedlá

Cesto: Najskôr pripravíme cesto tak, že všetky suroviny dáme do misky alebo do robota a všetko spolu...

prazdny

Pôvabnice zavárané na sladkokyslo

Pôvabnica fialová je veľmi chutná jesenná huba.

prazdny

Grilované kurča

Kuracie mäso

Ražniči z kuracieho mäsa a farebnej zeleniny s chuťou Stredomoria prinesie radosť nielen vašim očiam, ale...

prazdny

Likér z arónie

Nápoje

Plody arónie sú síce trpké, ale veľmi zdravé. Dá sa z nich urobiť napríklad likér,...

prazdny

Orechové rumové kocky bez lepku

Koláče

Orechy, kakao a rum je vždy osvedčená kombinácia....

prazdny

Kuriatka zavárané naslano

Kuriatka sú veľmi vďačné huby, vhodné do praženice, do polievky, na omáčku. Keď...

prazdny

Hummus s tekvicou

Bezmäsité jedlá

Či už ho podávate s krekrami, hriankami, zeleninou alebo zeleninovými chipsami, tekvicový hummus vás...

prazdny

Restované husacie či kačacie srdcia s tekvicou

Hlavné jedlá

Takto orestované srdiečka môžem úplne bez výčitiek chuťovo prirovnať k chuti veľmi drahých holubích pŕs. Čo sa mňa týka,...

prazdny

Mrkváčik

Koláče

Najprv si posekame orechy a postrúhame mrkvu. V druhej miske vymiešame vajcia s cukrom, postupne pridávame...

prazdny

Bochník z oranžovej tekvice

Koláče

Tento bochník prichádza na rad vždy na jeseň, keď dozrievajú oranžové tekvice....

prazdny

Dvojfarebná tekvica

Bezmäsité jedlá

Žltá a oranžová tekvica predstavujú prirodzený a pri správnom prístupe aj mimoriadne chutný spôsob, ako bojovať...

prazdny

Tekvicová polievka s cícerom

Bezmäsité jedlá

Keďže sa mi v špajzi nahromadili hokkaido tekvice, nastal čas na ich použitie....

prazdny

Tekvicové placky so smotanovým dipom

Hlavné jedlá

Verte, že ak placky budete ochutnávať pri vyprážaní, na obed vám nezostane ani jedna.

prazdny

Rýdzik so štyrmi listami

Bezmäsité jedlá

Pri potoku som našiel štyri rýdziky, naložil som ich s cibuľkou a pripravil so zelenými listami...

prazdny

Kačacia pečeň s medovníkovými šúľancami

Hlavné jedlá

Najprv upečieme perník, všetky suché ingrediencie premiešame a pridáme k nim mlieko, med a vajce...

prazdny

Slaný koláč s pečenou červenou repou

Hlavné jedlá

Ak chcete, aby bol koláč pestrofarebný, namiešajte doň rôznofarebné repy....

prazdny

Slivkový koláč naopak - pečený v remoske

Koláče

Koláč som piekla v hliníkovej remoske, ktorá má už vyše 41 rokov. Koláčiku to na chuti vôbec neubralo....