Pestrý recepis nielen na pohľad, ale aj na chuť, zvýraznený pikantnosťou papriky. Kukuricu a šampiňóny možno použiť čerstvé, mimo sezóny konzervované. V takom prípade Zobraziť celý popisPestrý recepis nielen na pohľad, ale aj na chuť, zvýraznený pikantnosťou papriky. Kukuricu a šampiňóny možno použiť čerstvé, mimo sezóny konzervované. V takom prípade ich netreba tepelne predupraviť.
porcia
príprava
tepelná úprava
Suroviny
1 porcia |
|
75 g |
|
40 g čerstvé |
|
2 dl |
|
20 g |
|
1 ks menšia ružica |
|
1 ks stredne veľká |
|
1 PL čerstvá |
|
1 ks velka |
|
2 ks - strúčiky veľké |
|
1 ČL |
|
1/2 KL |
|
1 KL |
|
|
Postup
-
1
Špagety uvaríme podľa návodu, scedíme.
- 2
Brokolicu rozoberieme na malé ružičky, hlúbik nakrájame na menšie kúsky, papriku na krátke pásiky, rajčinu na mesiačiky a tie ešte prekrojíme, cesnak na plátky, šampiňóny na tenké plátky.
- 3
Kukuricu predvaríme asi 8 minút.
- 4
Rozohrejeme maslo a opražíme na ňom cesnak veľmi krátko, pridáme šampiňóny a za miešania dusíme 3-4 minútky.
- 5
Potom pridáme brokolicu, papriku a kukuricu, osolíme, okoreníme korením Barbecue a necháme za miešania mierne zmäknúť, dusíme asi 4 minúty.
- 6
Zaprášime solamylom a vmiešame omáčku vymiešanú z kyslého mlieka a bryndze.
- 7
Nakoniec pridáme rajčinu, necháme zohriať. Túto zmes nalejeme na špagety a posypeme oreganom.
Tipy na recepty z Varechy
SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia
Tipy na články z Varechy
- 2
Diskusia k receptu