Galantína plnená zemiakovou zmesou

Jozef Ševčík
šéfkuchár reštaurácie Pulitzer U zlatého jeleňa v Bratislave, 20. októbra 2015
Galantína plnená zemiakovou zmesou
Foto: Pravda - Ľuboš Pilc
6-10
porcií
40 minút
príprava
250 minút
tepelná úprava

Suroviny

2 kg
300 g
3 ks
2 ks
100 g
50 g
100 g

Moje poznámky

Prihlás sa do Varechy a zapisuj si svoje poznámky k receptom.

Postup

  1. 1

    Husokačku vykostíme a nasolíme. Na plnku uvaríme zemiaky, po vychladnutí ich ošúpeme a nastrúhame.

  2. 2

    Do zemiakov pridáme múku, vajcia, kypriaci prášok, soľ, hrášok, vňať, mrkvu a nasekaný tymian. Zmes premiešame na cesto, vložíme do husokačky a upečieme.

Diskusia k receptu

buchtabuchta
Kedy sa prestane na Slovensku do všetkého dávať hrášok s karotkou? Nemáme inú zeleninu, len túto hnusnú mrazenú, od ktorej všetko ostatné dostane odpornú pachuť starej mrazničky. Ešte tam chýba koruna slovenskej kuchyne - kukurica. Najlepšie cukrová.
1x bubaya
bubaya
Toto nie je galantína, toto je plnená husokačka. Šéfkuchár by mal vedieť, čo je to galantína. Alebo ste dali k receptu a fotke zlý názov.
bubaya
Nech hľadím ako hľadím, stále tam vidím plnenú kačku. - plnku nastrkanú pod kožou na stehne a kosť.