Galantína plnená zemiakovou zmesou
Jozef Ševčík
šéfkuchár reštaurácie Pulitzer U zlatého jeleňa v Bratislave, 20. októbra 2015
šéfkuchár reštaurácie Pulitzer U zlatého jeleňa v Bratislave, 20. októbra 2015

Foto: Pravda - Ľuboš Pilc
6-10
porcií
porcií
40 minút
príprava
príprava
250 minút
tepelná úprava
tepelná úprava
Postup
-
1
Husokačku vykostíme a nasolíme. Na plnku uvaríme zemiaky, po vychladnutí ich ošúpeme a nastrúhame.
- 2
Do zemiakov pridáme múku, vajcia, kypriaci prášok, soľ, hrášok, vňať, mrkvu a nasekaný tymian. Zmes premiešame na cesto, vložíme do husokačky a upečieme.
Tipy na recepty z Varechy
Tipy na články z Varechy
- 2
slovnik.azet.sk/slovnik-cudzich-slov/?q=galantina...